23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Midyat YİBO tarih yazdı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2004 - 2005 eğitim ve öğretim dönemi faaliyet programı gereğince her sene yapılan grekoromen ve serbest güreş müsabakalarına Mardin ilini temsilen katılan Midyat İlçesi Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), müsabakalardan 4 madalya ile döndü.

Kayseri’de 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında yapılan 13-14 yaş gurubu ’Grekoromen ve Serbest Güreş Gurup Birinciliği’ yarışmasına 40 il katıldı. Yarışmaya serbest dalda katılan Midyat YİBO, 1 altın ve 3 bronz madalya alarak Mardin’i büyük başarıyla temsil etti. Müsabakalar sonunda 66 kiloda Alaattin Geçer birincilik, 38 kiloda Mehmet Gül, 47 kiloda İdris Arslan ve 85 kiloda Sultan Acar, üçüncülük dereceleri aldılar.

 ’Mardin’in güreş sporu’ tarihinde ilk defa bu derecelerin alındığını söyleyen YİBO Müdürü Zeki Öztaş, "Kayseri’de serbest güreş müsabakalarına 6 güreşçi ile katılarak, 4 madalya ile büyük bir başarıya imza attık. İlk defa katılığımız bu müsabakalarda başarı göstermemiz bizi umutlandırdı. Müsabakalara katılan öğrencilerimiz, okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Yiğit tarafından çalıştırıldı. Güreş çalışmalarını güç şartlarda araç gereçten yoksun bir şekilde sürdüren güreşçilerimiz, insanlarımıza imkan verildiği zaman neleri başarabileceğini kanıtlamışlardır" dedi.

Güreş Antrenörü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Yiğit ise "Ata sporumuz olan güreşin ilimizde yaygınlaşması ve gelişmesi açısından öğrencilerimizin elde ettikleri bu başarının, tetikleyici rol oynayacağı inancındayız" dedi.

Dereceye giren öğrenciler, 28 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında Ordu’da yapılacak Türkiye birinciliği yarışmalarında Mardin’i temsil edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 14:02:32
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 14:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?