19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Midyat'da Atatürk’ün anısına bir büst yaptırmayı düşündü.

Dargeçit ilçesi Belediye Başkanlığı binasının girişine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına büst yapıldı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu eşsiz deha, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesiyle bütün dünyaya örnek olan, yeni gelişmekte olan ülkelerin idolu haline gelen, yaptığı ilke ve inkılaplarla ülkemizi çağdaş milletler seviyesine çıkarmayı amaçladığı, cepheden cepheye koşarak milletimizin bağımsızlığı için gerektiğinde hayatını feda etmeyi göze alan baş komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına; Midyat kalker taşından özel işlemeli nakışlarla süslenen büst Dargeçit Belediyesi sarayının girişine yerleştirildi.
Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık “Bundan 11 yıl önce belediye başkanlığı yaptığım zaman Belediye Sarayına Atatürk’ün anısına bir büst yaptırmayı düşünmüştüm o zaman bu bana kısmet olmamıştı, ama şimdi ise bu bana kısmet oldu bundan dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Anık tarafından Dargeçit Belediye Sarayı’nın bahçesinde yapılan Atatürk Anıtı’nın açılış törenine, Dargeçit Kaymakamlığına vekaleten bakan Midyat Kaymakamı Ahmet Turhan, Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sedat Sarıkaya, İlçe Eminiyet Amiri Oktay Özbakır, Kılavuz Belediye Başkanı Ahmet İnci, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve halk katıldı.
Burada bir konuşma yapan Dargeçit Kaymakamı Vekili Midyat Kaymakamı Ahmet Turhan, “Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Dargeçit halkı devletine ve milletine bağlı olduğunu bu tür güzel hareketlerle gösteriyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına bir anıt açılışı yapıyoruz. Kurtuluş savaşını yapmış bu millete öncülük etmiş bu milleti vatandaş yapmış dini ve inancı ne olursa olsun eşit kılmış bir insanın manevi hatırasına saygı için bulunuyoruz. Bu anıtın ifadesi Atatürk’e vefamız, bağlılığımız ve sevgimizin ifadesidir. O açıdan da başkanın bu tarzını kutluyorum. Bu davranışınız çok güzel bir davranış, bundan dolayı sizleri kutluyorum. Çeşitli sebeplerle kandırılmış olan, dağa çıkanlara da sesleniyorum. Bunların iki yolları var, ya adalete teslim olup kendileri ve aileleri için yararlı insan olacaklar, yada bir dere kenarında, dağın başında cesetleri bulunacak" dedi. Daha sonra söz alan Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık yaptığı konuşmada, “ Atatürk bizim için bir önderdir. Türkiye’de yaşayan 65 milyon insan onu önder olarak görüyor, bunun yanında Avrupa’daki insanlarda Atatürk’ü önder olarak görüyor. Bundan 11 sene önce bu belediyenin temelini attım. İnşaatını ben kurdum. Şu anda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büstü ve belediye sarayının açılışını birlikte yapıyoruz. Daha önce 3 sene belediye başkanlığı yaptım. Bu süre içinde yapmak istediğim bazı projelerim vardı. Bu projelerimin içinde Atatürk büstünün yapılması da vardı. O zaman bu bana kısmet olmamıştı. Ama şimdi ise tekrar belediye başkanı seçildim ve ilk iş olarak Belediye binasının girişine Atatürk büstünü yaptırdım. Bu düşüncemi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.” Dedi.
Konuşmalarının ardından Dargeçit Kaymakamı Vekili Midyat Kaymakamı Ahmet Turhan, Belediye Başkanı Süleyman Anık, Garnizon Komutanı Sedat Sarıkaya ve halktan bazı kişilerin katılıyla büstün açılışı yapıldı.
Öte yandan açılış töreninden sonra belediye başkanı tarafından verilen kokteyle hiçbir daire amirinin katılmamasına üzüldüğünü belerten Başkan Anık, "Verdiğimiz kokteyle Kaymakam, Garnizon Komutanı ve diğer daire amirlerinin katılmaması bizi üzmüştür. Kokteylde bugüne kadar yaptıklarımı ve yapacaklarımı kendilerine anlatacaktım" dedi.
M.HALİS/KENTHABER (MİDYAT)
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 14:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?