20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat'ın fedakar öğretmenleri

Midyat’ta görev yapan öğretmenler, bölgedeki imkansızlıklar yüzünden LGS’ye hazırlanmakta sıkıntı çeken öğrenciler için büyük fedakarlık yapıyorlar. Öğrenciler için her türlü imkanları zorlayan Midyat Fahrettin Önen İlköğretim Okulu’nun öğretmenleri, tatillerinde de çalışıyorlar.
 
Midyat Fahrettin Önen İlköğretim okulunun Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinde hafta sonları 12 saat olarak verilen LGS hazırlık kursu başarıyla devam ediyor.
 
09 Ekim 2004 tarihinde başlayan kurs, 12 Haziran 2005’te yapılacak olan LGS ‘na kadar sürecek. Bölgedeki LGS’ye giren öğrencilerin başarı oranlarının düşük olması ve okulun içinde bulunduğu çevrede yaşayan insanların maddi durumlarının  yetersizliğinden dolayı çocuklarını özel dershaneye gönderme olanaklarının bulunmadığını gören öğretmenler bu duruma kayıtsız kalmayıp hafta sonları da çalışmaya başladılar.
 
LGS müfredatına göre işlenen derslerde gerekli dokümanın temini için okulun Rehber Öğretmeni Hikmet Doğan ve Kurs sorumlusu Yılmaz Ölmez ilçemizde ve yurtiçindeki dershane ve LGS’ye yönelik yayınları olan yayınevleri ile irtibata geçerek öğrenciler için test, dergi, tüm dersler için konu anlatımlı kitaplar ve tüm derslerde soru bankaları temin edildi.
 
Şu anda 32 öğrencinin devam ettiği ve Cumartesi Pazar günleri altışar saat olmak üzere toplam 12 saat olarak verilen hazırlık kursunda düzenli olarak yoklama alınmakta ve her ders konusundan sonra konuyla ilgili testler verilmekte ve öğrencilerin ayda bir değiştirilmek üzere ikişer tane LGS hazırlık kitapları verilmektedir. Öğrencilere yönelik ilk deneme sınavını 12.12.2004 tarihinde yaptıklarını ifade eden öğretmenler amaçlarının mart ayına kadar ayda bir, Mart ayından sonra ayda iki ve daha fazla deneme yapmak istediklerini belirttiler. Bu deneme sınavlarıyla öğrencilerimizi LGS’ye daha hazırlıklı hale getirilmesinin amaçlandığını ifade ettiler.
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz öğretmenlerde, “tek amaçlarının öğrencilerin güzel bir Lise kazanarak, güzel bir meslek edinme ihtimalini yükselterek daha güzel bir gelecek sağlamak için bu fedakarlığı yaptıklarını, tek beklentilerinin öğrencilerinin LGS sınavında güzel bir başarı göstermelerinin olduğunu beyan ettiler. Ayrıca kaynak konusunda desteklerini esirgemeyen UĞURDER Yayınlarına ve İlçemizdeki Özel Dershanelere teşekkürü bir borç biliyoruz.
Konuyla ilgili görüştüğümüz veliler, çocuklarının yarınlarını düşünerek böyle bir kursun düzenlenmesinde öncülük eden okul yönetimine ve öğretmenlerine minnettar olduklarını, çocuklarının gelecekte tek makul seçeneklerinin okumak olduğunu ancak eğitimle iyi bir meslek sahibi olacaklarını ve toplumlarına çok daha yararlı birer birey olacaklarına inandıklarını bundan dolayı kendilerinin de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını belirttiler. Çocuklarının dershaneye gitmek istediklerini ancak maddi durumlarının iyi olmayışından dolayı dershaneye gönderemediklerini, bu ihtiyaçlarının bu kurs sayesinde karşılandığını ifade eden veliler, memnuniyetlerini  okula gelerek, okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ederek gösterdiler.
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz öğrenciler de, kurs açılmadan önce zamanlarının çoğunu televizyon izleyerek, top oynayarak ve arkadaşlarıyla gezerek geçirdiklerini oysa kurs açıldığından beri zamanlarının büyük bir kısmını kursta geçirdiklerini  geriye kalan zamanlarında da konuları tekrar ettiklerini ve test çözdüklerini ifade ederek bu şekilde Anadolu ve Fen Liseleri sınavlarını (LGS) kazanamayacakları korku ve endişesinin azaldığını ve kazanma ümitlerinin arttığını söylediler.
 
Ayrıca öğrenciler kursun çok iyi gittiğini, özel dershaneden farkı olmadığını ve öğretmenlerine yaptıkları bu fedakarlıktan dolayı onlara en büyük ödülün LGS’de gösterecekleri başarının olacağının farkında olduklarını ve bunun için çok çalıştıklarını ifade ettiler. Öğrenciler Fen ve Anadolu Lisesi sınavında başarı göstererek üniversitede okumayı hedeflediklerini, çünkü bölgemizin içinde bulunduğu sorunlardan kurtulması için  buna inandıklarını ve bunun yolunun eğitimden geçtiğini, eğitimli insanın topluma çok daha yararlı olduğunu gördüklerini ifade ettiler.
Halis İş
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 09:06:01
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 19:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?