1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyatlı Akademisyenden konferans

19 Mayıs Üniversitesi'nden Midyatlı Doç. Dr. Abdurrahman Aksoy tarafından verilen konferansın konusu, teknolojiydi. Aksoy, konuşmasında; 'ülkemizde ve dünyada teknolojinin geldiği nokta, bilişim uzmanı olmak için neler yapmak gerekir, geleceğin meslekleri ve teknoloji' gibi belli başlı konulara değindi.

Midyat Aziz Önen Lisesi’nde 'Teknoloji Kullanımı ve Nanoteknoloji' konulu konferansa katılan 19 Mayıs Üniversitesi'nden Midyatlı Doç. Dr. Abdurrahman Aksoy tarafından verilen konferansa yoğun ilgi vardı. 

Aksoy, konuşmasında; “Bundan 20 yıl önce aynı salonda öğrenci arkadaşlarıyla birlikte münazara yaptığını ve o günlerin gözünde canlandığını söyledi.” Dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde konferanslar verdiğini belirten Aksoy; “Midyat’taki bu konferans benim için çok anlamlıdır.” dedi. Midyatlı gençlerin bilgisayar kullanmasını ve gelişen teknolojiye entegre olmalarını isteyen Aksoy, Midyat’taki kamu kurumlarının çoğunda web sitesinin hala bulunmadığına dikkat çekti. Aksoy, “teknolojiyi kullanmada Midyat çok geridedir. Internet kullanıcılarının artması ve bunların interneti sadece chat amaçlı kullanmaması gerektiğini kaydetti.

Doç. Dr. Abdurrahman Aksoy, konferanstan sonra  katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Okul Müdürü Şehmus Tunç, yaptığı konuşmada: “Öğrencilerimizi, bilim ve teknoloji ile buluşturmak, onlara teknoloji dünyasının kapılarını açmak okul olarak öncelikli hedefimizdir.” dedi. Teknoloji ve bilgi çağının egemen olduğu bir dünyada yaşadıklarına değinen Tunç, “Okullardaki eğitim-öğretim, bu gerçeklik dikkate alınarak yapılmalıdır. Bu konferans, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayacaktır.” diye konuştu. 

Mehmet Halis İş-Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 08:28:57
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 19:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ziver Demir IP: 212.175.171.xxx Tarih : 31.05.2006 10:31:46
sayın hocama teşekkür ederim kendisine başarılar dilerim Türk kamu yönetiminde yetkili yerlerdeki bürokratların Midyata sahip çıkmalarını diliyorum