18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyatlılar tasavvuf müziğine doydu

Kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlenen Sema gösterisi ve Tasavvuf Müziği dinletisini yaklaşık 3 bin kişi izledi. Midyat Zaman Gazetesi Temsilciliği ile Sur Dersanesi’nin birlikte düzenlediği geceye, Midyatlılar ücretsiz olarak katıldı.

Kültür Bakanlığı’na bağlı Kutlu Doğum Programı ekibi geceye renk kattılar.

Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapılan etkinliğe yediden yetmişe her yaştan vatandaş katıldı. Gençlerin, etkinliğe büyük ilgi gösterdiği görüldü.
Programı düzenleyen Midyat Zaman Gazetesi Temsilcisi Kasım Peker açılış konuşmasını yaptı. Peker Konuşmasında, “Kutlu doğum haftası vesilesiyle düzenlediğimiz geceye katılan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Peker, “Bu hafta kutlu doğum haftası; Peygamber efendimizin dünyaya gelişlerinin yıldönümü” diye konuştu.
 
İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç, İlçe Emniyet Müdürü vekili Musa Tİyek’in eşi Ayşe Tiyek, daire amirleri, bölgenin en büyük din adamı Molla Zübeyir Güneş de gecede hazır bulundular.
 
Programda davetlilere hitaben bir açıklama yapan Kaymakam Mustafa Yılmaz,  “Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde, Müftülüğün yapacağı kutlu doğum haftasına katkı olarak, bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Ankara’dan gelerek programa katılarak gönüllerimizi feth eden değerli sema gösterisi ve tasavvuf müziği ekibine de teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizi bir haftayla, bir geceyle anmak yetmiyor. Onun örnek yaşantısını, günlük yaşamımıza uygulamak, rehber edinmek gerekir" diye konuştu.
 
Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal ise “Bugüne kadar ilçemizde sema gösterisi ve tasavvuf müziği etkinliği gerçekleşmemişti. Midyat Belediyesi'nin destekleyici olarak yer aldığı programda, sosyal faaliyetlerin yanında kültürel faaliyetlere de önem verdiğimizin bilenmesini istiyorum” dedi.
 
Duyguların yoğunlaştığı gecede bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İzleyiciler, söylenen ilahilere eşlik ederek tempo tuttular.
 
 
 
 
 
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 08:32:32
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 09:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?