22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Midyat'ta 2 bin 41 kayıtlı işsiz var

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) Mardin İl Müdürü Abdurrahim Akdağ, kentte 2 bin 41 işsiz olduğunu belirterek, istihdamın geliştirilmesi ve vasıfsız işgücünün nitelikli işgücüne dönüştürülmesi için çalıştıklarını söyledi.


İş-Kur Mardin İl Müdürlüğü'nün Ocak-Eylül ayları arasındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Akdağ, Mardin'de kayıtlı olarak 2 bin 41 işsizin olduğunu açıkladı.

Akdağ, "İl düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetler ile ildeki istihdam etkinliklerinin izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere her yıl Eylül ayında bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. İş-Kur olarak istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası işlemlerini yürütmek, meslek eğitimi ve işgücü uyum programları uygulamak, istihdam ve işgücü eğitimleri vermekle görevliyiz. Eylül 2007 tarihi itibariyle okur-yazar olmayan 95, okur-yazar 47, ilköğretim 770, lise 885, ön lisans 134, lisans 109 ve 1 kişi de yüksek lisans olmak üzere toplam 2 bin 41 kayıtlı işsiz mevcuttur" dedi.


Açılan kurslar hakkında da bilgi veren Abdurrahim Akdağ, "Özürlülere yönelik olarak Milli Prodüktivite Merkezi ile birlikte gümüş işlemeciliği kursu düzenlendi. İşsizlik sigortasından faydalanan bayanlara yönelik Kamer Vakfı ile birlikte bıtım sabunu üretimi konusunda meslek edindirme kursu verildi. Ayrıca yine işsizlik sigortası kapsamında Eylül ayında erkek kuaförlüğü kursuna başlandı. 2007 yılı içerisinde toplam 84 kişiye meslek edindirme kursu verilmiş oldu. Bu projelerin maliyeti ise 129 bin 300 YTL oldu. Özürlülere yönelik olarak Mardin Belediyesi'nin Engelliler Mesleki ve Rehabilitasyon İş Merkezi ile birlikte telkari gümüş işlemeciliği, ağaç oyma, mobilya ve yöresel motifler taşıyan hediyelik eşya, atık kağıt toplama ve çeşitli ebatlarda kağıt üretme projesi kabul edilmiş olup, toplam üç kurs için 159 bin 921 YTL ödenek tahsis edildi. Temininde güçlük çekilen mesleklerin iş makinesi operatörü, inşaat kalıpçısı, gıda mühendisi ve demir doğramacı olduğu ortaya çıkmıştır. İşsizler ve öğrenciler işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklere yönlendirilmelidir" diye konuştu.


Bu arada, İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısının Diyarbakır'da 4 bin 571, Şanlıurfa'da da 7 bin 437 olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.E IP: 88.231.197.xxx Tarih : 28.10.2007 20:36:28

MALESEF İHMALSİZLİKLERİNİZDEN DOLAYIDIR BİR İŞÇİNİN HAKINI SAVUNAMAYACAK KADAR SİGORTALARININ YATIRILMAMASI HEM SİZİN HESABINIZA GELİR BENCE HER İŞÇİNİN TEK TEK HAKLARINI SİZLER ARAMALISINIZ BİZLER MECBURİDEN İŞLERİMİZDEN OLMAMAK İÇİN KONUSAMIYORUZ SİZLERİN BU KONULARI ACILEN ARAŞTIRMANIZI ARZ EDERİM