18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat'ta 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 85. Yıldönümü, Midyat ile bağlı belde ve köylerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle, neşe ve coşku içinde kutlandı.

Sabah saat 09.00’da Hükümet Konağı Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Midyat Stadyumu'nda devam etti.

Kutlamalara İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Abdullah Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, İlçe Jandarma komutanı Hüseyin Erten'in yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende öğretmen Derya Alan, "Milli Egemenlik" konulu konuşmasını yaptı. Daha sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri de "Atatürk bu bayramı ülkenin filizleri olan Türk çocuklarına bırakmıştır. Çünkü Atatürk için çocuk, üzerinde titrenilmesi gereken, toplumun en değerli bir parçasıdır. Yurdun geleceği ve yücelmesi, çocuğa verilen önem derecesi ile orantılıdır" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, Kız Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu öğrencileri, Zübeyde Hanım Anaokulu ve Ali ihsan Kalmaz İlköğretim Okulu ana okulu sınıfı öğrencileri, hazırladıkları oyunları sundu. Öğrencilerin gösterisi büyük alkış aldı.

Kocatepe İlköğretim Okulu ile Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu kız öğrencilerinden oluşan gösteri grubunun ardından da Cumhuriyet ilköğretim Okulu ile Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları oynandı.

23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramının 85. yıldönümü nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen atletizm, voleybol, basketbol, şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ile çeşitli hediyeler verildi.
Tüm okullarının resmi geçit töreninin ardından program sona erdi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 18:37:55
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 11:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?