22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Midyat‘ta ağaçlandırma çalışması

Midyat Belediyesi’nin başlatmış olduğu, ‘Yeşil Bir Midyat İçin El Ele’ ağaç dikme  kampanyası çerçevesinde bu yıl 10 bin ağaç dikildi.
 
Her yıl ektiği ağaçlar sayesinde Midyat’ın çehresini değiştiren Belediye, şehri bir ormana çevirmeye kararlı. Belediye ekipleri, ayrıca dikilen ağaçların bakımını da kışın zor şartlarında ve yazın kavurucu sıcağında yapabilmek için büyük bir çaba harcıyor. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, Midyat'ta dikilen 10 bin ağacın yerleri ise şöyle:
 
 Atatürk ormanı, mesire alanı, merkezde bulunan 13 adet çocuk parkının ağaçlandırılması, aile çay bahçesi, Mardin caddesi kaldırımları, Mardin Çevre Yolu Orta Refüj ve kaldırımları, Estel kesimi 1. cadde kaldırımları, 2. cadde kaldırımları, Midyat kesimi cumhuriyet bulvarının her iki taraf kaldırımları, Nusaybin yolu orta rüfej ve kaldırımları, Nusaybin caddesini cizre yoluna bağlayan çevre yolu orta rüfej ve kaldırımları Cizre caddesi kaldırımları, Batman caddesi Orta Rüfej ve Kaldırımları, Kuyumcular Caddesi, Merkezde bulunan 31 mezarlık ile bütün cami avluları ve bahçeleri ile merkezde bulunan tüm okullar.
 
Yetkililer ayrıca, daha önceden dikelen ağaçlar da budanarak senelik bakımlarının yapıldığını, bu yıl dikilen  ağaçların ve diğer ağaçların Mart’ın ilk haftasında ilaçlanacağı bildirdi.
 
Park Bahçe ve Mezarlıklar Şefi Nizamettin Atasal, Midyat Belediyesi olarak her yıl binlerce ağaç diktiklerini belirterek amaçlarının Midyat’ı Yeşil bir alana çevirmek olduğunu ifade etti. Atasal, ”Belediye bünyesinde kurduğumuz ekiplerle ağaçlarımızın bakımını yaz-kış demeden her mevsim yapıyoruz” dedi.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 08:27:18
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 11:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?