18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat’ta bayram coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Midyat ilçesinde çeşitli etkiliklerle kutlandı.

Bir haftadan beri devam eden etkinlikler, dün Midyat Stadı'nda yapılan törenle son buldu.

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kudret Erkan, Belediye Başkan Vekili Hayrettin Bilkay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Musa Tiyek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, Askeri Erkan, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla bayram kutlandı.

Günün Anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Midyat Aziz Önen Lisesi Tarih Öğretmeni Behçet Arbağ "Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı günün 86. yıldönümü kutlamaktan büyük sevinç ve mutluluk duyuyoruz. 19 mayıs, milli mücadelenin organize hareketinin başladığı, milli şuurun uyandırıldığı gündür; Atatürk ilke ve inkılaplarının bekçisi olan Türk gençliğinin Ata’sına, vatanına, bayrağına tarihine bağlılığını gösterme günüdür; Geçmişte ve günümüzde bizleri bölmeye çalışan yerli ve yabancı zihniyet ve odaklarına karşı sarsılmaz bir irade ile karşı koyma günüdür. İçeride ve dışarıda şahsiyetimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, bölünmez aziz vatanımızı hedef alan faaliyet ve politikalara dur deme günüdür" dedi.

Daha sonra Aziz Önen Lisesi Öğrencisi Kübra Güven, gençlik adına bir konuşma yaptı. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahid Eldemir de "Mustafa Kemal Rüzgarı", Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Tayyibet Akyel, "Genç İzindedir", Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Yavuz da "Bugün" isimli şiirleri okudular.

Ardından Fahrettin Önen ilköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Burcu Gökkaya yönetiminde tüm öğrenciler tarafından Gençlik Marşı okundu.

İstiklal Marşı'nın on kıtası Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Lokman Doğan ve Büşra Demir, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, İmam Hatip Lisesi Müdürü M. Şefik Evsen tarafından okundu.
Gençliğin Ata’ya cevabı ise Kız Meslek Lisesi öğrencisi Dilaver Ataş eşliğinde tüm öğrenciler tarafından söylendi.

Ardından Endüstri Meslek Lisesi Bando takımı eşliğinde ve tören komutanı yönetiminde tüm okulların resmi geçit töreni yapıldı. Kocatepe İlköğretim Okulu ile Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulları Midyat Aziz Önen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi öğrenci grupları gösterilerini sundular.


Midyat Kız Meslek Lisesi Folklor ekibi, Mehmet Ali Aslan yönetiminde Mircan ve Şemmame adlı oyunları oynadılar.
Program bitiminde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde okullar arası yapılan koşuda dereceye giren öğrencilere ve yine okullar arası yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kudret Erkan, Belediye Başkan Vekili Hayrettin Bilkay, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ve Ağır Ceza Reisi Selfet Giray tarafından verildi. Ayrıca satranç yarışmasında da dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:20:07
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 09:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan güzel IP: 88.247.248.xxx Tarih : 14.10.2008 12:13:21

cok güzel süper bişey hepinizi tebrik ederim saygılar