27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat'ta köyler hizmetle buluşuyor

Midyat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 2006 yılı KÖYDES projesi kapsamında Kayalar, Kayabaşı ve Çalpınar grup yolunun açılışı ve içme suyu şebekesi ile su deposunun çalışmaları tamamlandı. 

Asfaltlama çalışması bitirilen 6 bin 100 metrelik grup yolu, su şebekesi ve 50 tonluk su deposunun açılışı davul zurna eşliğinde kurban kesilerek açılışı yapıldı. 

Açılış törenine; Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Midyat Kaymakamı Mustafa YIlmaz, Ak Parti Milletvekilleri Nihat Eri, Selahattin Dağ, Beşir Hamidi, daire amirleri ile köylü vatandaşlar katıldı. 

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar açılışta yaptığı konuşmada: “Eski hükümetlerde istediğimiz çalışmaları yapamıyorduk köylerimize hizmet götüremeyip sadece adet yerini bulsun diye uğruyorduk ama bu durum geride kaldı şimdiki hükümetimizde KÖYDES projesiyle paralar bizim hesabımıza aktarılıyor ve hizmeti anında köylü vatandaşımıza götürebiliyoruz.” dedi. 

Kaymakam Mustafa Yılmaz ise, artık köylerimiz bir şantiyeye dönmüş durumda asfaltlama ve su çalışmaları son sürat devam ediyor. Meslek hayatımız boyunca birkaç köyümüze hizmet götürmüştük ama şimdi ise bir ay içinde 9 köyün yol ve 8 köyünde su işini yaptık ve arttırdığımız parayla daha birkaç köyümüze hizmet götüreceğiz. Önümüzdeki yıl itibariyle yolu ve suyu olmayan köy bırakmamaya kararlıyız.” dedi. 

Milletvekili Nihat Eri de: “her şeyin kararırın Ankara versin anlayışından vazgeçildi ve tüm yetki yerel yönetimlere devredildi. Eskiden her yıl programlar yapılır ve sadece birkaç köye hizmet götürülürdü ancak şimdi ise bütün köylerimizde çalışmalar yapılıyor. Avrupa birliği yolunda olan bir Türkiye’nin köylerinin yol ve susuz olması olmazdı. Yapılan çalışmalarla köylerimiz adeta çağ atlıyor.” dedi. 

Milletvekili Beşir Hamidi de eskiden köylerimizin yaşadığı bu sorunlar bir kangren haline gelmişti su ve yol için bir yılda ayrılan para eskiden 20 yılda ayrılmıyordu. Yapılan çalışmalarla bizlerde kıvanç duyuyoruz. Mardin’de çok büyük yatırımlar yapıldı ve bunlar aynı şekilde devam edecektir.” dedi. 

Milletvekili Selahattin Dağ: Hükümetimizin en önemli projesi Köydes’ter kaymakam ve valiler gönderilen paraları ailelerin kazançları gibi tasarruf ederek köylerimize hizmetler götürüyorlar ve inanılmaz tasarruflar yapıyorlar. Hepsini kutluyorum. Eskiden bir aylık hizmet yılları alıyordu. 20 yılda yapılamayan hizmetler 3 yıla sığdırıldı. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek su köye verildi ve yolun açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından konvoy halinde yeni asfaltlanan yolda tur atıldı.
Mehmet Halis İŞ - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 12:51:10
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 12:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?