18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat'ta meslek yüksekokulu kurulacak

Midyatlılar, yıllardın büyük bir özlemle bekledikleri yüksekokula nihayet kavuşuyor. Yaklaşık 70 bin nüfuslu ilçedeki bu eksikliğin farkına varan yetkililer, ilk adımı, iki yıl önce vatandaşların da desteğiyle "Yüksekokul Açma ve Yaşatma Derneği"ni kurarak attılar.
 
Midyat'ta Yüzüncü yıl Üniversitesi'ne bağlı olarak Meslek Yüksekokulu kurulacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Midyat  Kaymakamı Mustafa Yılmaz, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde okulu faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, Meslek Yüksekokulunda ilk olarak "Bilgisayarlı Muhasebe, Taş İşlemeciliği ve Gümüş İşlemeciliği" bölümlerinin açılacağını  ifade eden Yılmaz, "Üniversite rektörlüğününün başka bölümler açması yönünde girişimleri de olabilir" dedi.
 
Okulun açılmasıyla birlikte Midyat’ın canlanacağını belirten Yılmaz, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden çok büyük gelişmeler kaydedileceğini vurguladı. Yılmaz, "Bu okul, eğitimlerini sürdürmek üzere şehirdışına gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz için çok faydalı olacak. En önemlisi de öğrencilerimizi yüksek eğitime teşvik etmiş olacağız" diye konuştu.
 
Mehmet Halis iş
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 08:22:29
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 13:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?