18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat’ta minikler gününü kutladı

Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü nedeni ile Midyat Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Midyat birimince bugün Midyat’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Birimde eğitim gören çocukların yanı sıra öğrenciler, Veliler, öğretmenler, çocuklar ile Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, sivil toplum kurul örgütleri programda hazır bulundu.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) birim sorumlusu Kadir Kurt, “İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasın, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak, eğitimle olur. Dünya Çocuk Günü çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar. Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler.” Diye konuştu.

Daha sonra günün anlamını belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdür Feyzi Arslan yaptı, Arslan konuşmasında “ Bugün küçükleri ama yarının büyükleri çocuklarımızı okutarak, ailelerine, milletimize ve devletimize faydalı birer insan olmaları, Subay, doktor, avukat, öğretmen, hakim, mühendis, memur, tüccar olup, yurdumuza hizmet edecekler.
Bir ülkenin geleceği için, çocuk çok önemlidir. Gelecekte büyüyecek olan bu çocuk, vatanına hizmet edecektir. Ailesine yardımda bulunacaktır. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve eğitilmeleri gerekir. Ahlaklı, dürüst, vatansever olarak yetiştirilen insanlar, vatanları için bir teminattır” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ise, “dünya çocuk gününde bir araya gelmek çok anlamlı buluyorum. Çocuğu tarif ederken ırk, milliyet, din gibi her türlü kavramlar dışında korunmalıdır. Çocuk aç ise doyurulmalı, eğitimde geri bırakılmışsa eğitilmeli, bakımsız ve kimsesiz ise alınıp korunmalıdır. Çocuk zamanı geldiğinde hayatını kazanacak şekilde yetiştirilmeli, toplumsal güvence ve yardım önlemleri alınmalı, sömürüye ve kötü insanlara karşı korunmalıdır” dedi.
Yapılan konuşmalarının ardından çocuklar günün önemiyle ilgili hazırladıkları şiirleri seslendirdiler, skeçler ve oyun grupları oyun oynayarak günlerini kutladılar. Daha sonra programa destek olan iş adlarına TEGV birimi sorumlusu Kadir Kurt tarafından teşekkür belgesi verildi.

Mehmet Halis İş-KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 23:55:01
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 05:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?