22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Midyat’ta noel babalı yılbaşı kutlaması

Midyat İlçesinde yaşayan Süryaniler 30 yıl sonra ilk defa Noel Babalı yeni yıl kutlaması düzenledi.
Midyat Süryani Kültür Derneği tarafından düzenlenen Noel Babalı yeni yıl kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Süryani gençleri Noel Baba kılığına girerek at sırtına yükledikleri hediyeleri gece saat 12.00 sıralarında ev eve dolaşarak çocuklara dağıttılar. İlk kez bir Noel babayla karşılaşan çocuklar sevinçlerini ve mutluluklarının Noel Babaya sarılarak ve öperek gösterdiler.

Büyükler ise 30 yıl sonra tekrar eski geleneklerini hayata geçirmenin mutluluğu ve sevinci içerisinde yeni yıla girmenin heyecanını yaşadılar.

Dernek binasında bir araya gelen Süryani vatandaşlar, gelen çocuklara hazırladıkları hediyeleri Noel Baba vererek çocukları sevindirdi.

Midyat Süryani Kültür Derneği yöneticileri ve Noel Baba kılığına giren gençler daha sonra Midyat Devlet hastanesinde yatan hastaları ziyaret ederek hasta ve hastane çalışanlarına hediye dağıttılar.

İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edilerek Polislerin ve çocuklarının yeni yılları kutlandı.

Daha sonra dernek binasında devam eden kutlamalar sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. 

Dernek Başkanı Gebro Tokgöz ise "Bundan böyle tüm örf ve adetlerimiz uygulamak için çaba sarf edeceğiz. 2005 yılının tüm insanlığa barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Midyat Süryani Kültür Derneği yöneticilerinden Anter Onar, 1974'ten bu yana  ilk defa böyle bir yeni yıl kutlaması yaptıklarını belirterek, "Biz 30 yıl önce de çeşitli şekillerde yeni yıl kutlamaları düzenlerdik. Uzun bir süre geçmesine rağmen tekrar bir araya gelerek yeni yılı toplu olarak kutlamak bizleri mutlu etti. Örf ve adetlerimizi tekrar yapmanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 10:04:56
Güncelleme :7 Ocak 2005 Cuma 15:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?