16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Midyat’ta Trafik Haftası

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Trafik Haftası' etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenledi. Hükümet Konağı'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Nezir Ağırman, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Hasan Güran, Başsavcı Şaban Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Şimşek Köyük, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, Şoförler Odası Başkanı M. Zeki Ayyıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, bir konuşma yaptı. Buğdaycı, konuşmasında, sürücülerin ve yayaların trafik işaretlerine uymadıklarını, sürücülerin şehir içinde hız limitlerine, trafik ışıklarına aldırmadıkladırını söyledi. ülkemizde trafik kazalarındaki normallerin çok üzerinde olmasının başta gelen sebebinin sürücü hataları olduğunu anlatan Buğdaycı, “Trafik kazaları her ülkenin olduğu gibi ülkemizin de başta gelen sorunudur. Ülkemizde her yıl ortalama 10 bin insanımız trafik kazalarında hayatlarını yitiriyor." ifadelerini kullandı. 

'Okullar arası trafik' konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle tören sona erdi. 

Mehmet Halis İş-Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 09:52:49
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 17:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?