15
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat’ta üzüm hasadı başladı

Midyat ilçe merkezi ve köylerdeki çiftçiler üzüm hasadına başladı. Ekim ayının ilk haftasına kadar bağbozumu hasadının devam edeceğini belirten çiftçiler pekmez, pestil, cevizli sucuk ve kuru üzüm ürünler içinde hazırlıkların başladığını belirttiler.

Bu yıl üzümde beklenen verimin olmadığı söyleyen çiftçiler yine de tüm bu olumsuzluklara karşı mahsulün getirisinden kışın için yiyecek malzemeler yaptıklarını açıkladılar. 40 derecenin altında çoluk çocuklarıyla üzüm ağaçlarındaki üzümleri koparan üreticiler mahsülün güneşten bozulduğunu bunun için erken başlamaları gerektiğini ifade ettiler.

Midyat yöresinde halen devam eden bağbozumu çalışmalarından yinede iyi bir rekoltenin elde edilmesi bekleniyor. Yörede çok fazla miktarda bağcılık olmasına rağmen bir üzüm festivalinin olmamasını ise yöredeki üreticilerin en büyük üzüntü kaynağı olsa gerek. Böyle bir festivali olması durumunda pazar paylarının yolunun açılacağını dile getiren üreticiler, Türkiye’de ki pek çok ilde bu yönde yapılan tanıtım amaçlı festivalleri örnek göstererek, yerel yönetimlerin buna el atması gerektiğine dikkat çektiler.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 22:47:42
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 08:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?