18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat’ta Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıl kutlamaları, Midyat’ta düzenlenen törenlerle kutlandı. 30 Ağustos Salı günü 08.30’da Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Midyat Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Daire Amirleri Askeri Komutanlar, Memurlar ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Bayram Midyat kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstihkâm Teğmen Ali Erkan Barışık yaptı. Barışık konuşmasında, “83 yıl önce düştüğümüz kötü durumdan ancak birlik, beraberlik ruhu içerisinde hareket ederek kurtulabilirdik. Savaşlara girip çıkmıktan yorgun düşen halkı, tek bir duygu birleştirebildi vatan ve Milet sevgisi. Başta ulu önder olmak üzere silah arkadaşları ve şimdiki Midyat halkı gibi vatanına gönülden bağlanmış Türk halkı, vatan toprakları için mücadeleye başlamıştı. Ülkenin dört bir yanından insanlar Ya istiklil ya ölüm diyerek düşmanı yurttan atmak için seferber olmuştu. İşte bu birlik ve beraberliğin meyvesini bundan 83 yıl önce bugün aldık bütün dünya Türk’ün birlik ve beraberliği karşısında çaresiz kalmış ve savaşmayı bile göze alamadan ülke topraklarını tert etmişti” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından askeri birliklerin geçişi ve Zırhlı birliklerin oluşturdukları konvoy büyük ilgi çekti. Daha sonra Askeri Gazinoya geçen Kaymakam, Garnizon Komutanı ve belediye başkanı burada tebrikleri kabul ettiler.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 21:13:31
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 02:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?