18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Milletvekilinden Öngüt'e destek

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na adaylığını koyan Şakir Öngüt'e destek olmak için Midyat'a geldi. Bölünmez, 19 Mart 2005 tarihinde yapılacak olan seçim öncesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Kalabalık bir grupla Midyat’a gelen Milletvekili Bölünmez, eski belediye başkanlarından Felemez Aslan'ın oğlu Faysal Aslan’ın yazıhanesinde, Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı katlı esnaflarla görüştü.
 
Yaklaşık 200 esnafın bir araya geldiği toplantıda, tüm katılımcılarla tek tek tanışıp sorunlarını dinleyen Bölünmez, esnafın yaşadığı sıkıntıları aşmaları için seçimi kazandıklarında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 
Şakir Öngüt ise seçimi kazanması halinde ilk olarak esnafın önünü açacaklarını dile getirdi. Vatandaşların sınır ticaretinden yararlanmasını sağlayacaklarını belirten Öngüt, şunları söyledi:
 
"Şu anda Mardin’de 60 fabrika kapalı durumda. İşadamlarımızın sorunlarını dinleyip, çözümü için gerekeni yapacağız. Ayrıca Türkiye ile Suriye arasında imzalanan idari mektup anlaşması kapsamında Suriye’ye 8 bin insan gidebilecek. Bu şahıslardan hiçbir harç ve vergi alınmıyor. Suriyeliler de Türkiye’ye giriş yapabilecek. Bunların gelişi ile ekonomi canlanacak."
 
Öngüt, Mardin'i ve Midyat'ı turizm cenneti yapmak için ellerinden gelen çabayı sarfedeceklerini belirtti. Daha sonra Milletvekili Bölünmez beraberindekiler ile Faysal Aslan, vatandaşların sorunları dinlediler.
 
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 11:14:19
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 12:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?