23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Minikler aşılanacak

Midyat'ta 0-1 yaş grubundaki bütün çocuklar aşılanacak. Merkezde 4, köylerde ise 11 sağlık ocağının bulunduğu ilçede, sağlık ocaklarında görev yapan memurlar, rutin aşıları yapmak için köylere gidecekler. Sağlık memurları, bütün evleri tek tek dolaşarak, 0-1 yaş grubundaki çocukları aşılayacaklar.
 
Geçen yıl yüzde 80 gibi bir oran yakalayan sağlık ocakları, bu yıl hedefi yüzde 85 olarak belirledi. Yaklaşık 9 bin çocuğun aşılanması için seferberlik başlatan sağlık memurları, ebe ve hemşireler, 1 ay gibi kısa bir sürede hedeflerini yakalamak istiyor.
 
Yıl içinde 0-1 yaş grubundaki çocuklara rutin olarak 3 veya dört defa yapılan BCG, HB, DBT, kızamık ve çocuk felci aşıları yapılıyor. Her bir sağlık ocağının kendi bölgesindeki köyleri dolaşacağı bildirilirken, sağlık memurlarına köydeki vatandaşların yardımcı olmaları istendi. Rutin aşısı yapılmayan bir çocuğun, ileride ciddi hastalıklarla başbaşa kalabileceğini belirten yetkililer, "Bu aşılar sayesinde çocuklar hem sağlıklı büyüyecek hem de çocuk felci, kızamık, boğmaca gibi hatalıklardan korunmuş olacaklardır" dedi.
 
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 07:55:57
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?