19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Muhtarların 'Yeni Mahelle' tepkisi

Midyat İlçesi'nde bulunan 9 mahallenin muhtarı, yeni kurulması kararlaştırılan 3 mahalleye karşı çıkıyor. İlçede 9 mahalle muhtarlığının yeterli olduğunu, bu sayının 12 mahalleye çıkarılmasını istemediklerini belirten muhtarlar, yazdıkları dilekçelerle konuya tepkilerini dile getirdi. 

Midyat Belediyesi'nin kasım ayında aldığı meclis kararına karşı olduklarını dile getiren ilçe merkez mahalle muhtarları, kendilerine danışılmadan alındığını öne sürdükleri ve siyasi nedenlere bağladıkları karara tepki gösterdi. Durumun ilçe sakinlerine ve mahalle muhtarlarına bildirilmediğinden yakınan muhtarlar, yazdıkları dilekçelerde tepkilerinde haklı olduklarını savundu. Mahalle muhtarları, yazdıkları dilekçelerinde meramlarını şu ifadelerle dile getirdi: 

"Bazı şehirlerimizde nüfusları 50-60'ı bulan muhtarlıklar bulunmaktadır. Mevcut ilçemizin nüfusu ise, 56 bin 100 ve seçmen sayısı da 24 bin 746'dır. Mahalle muhtarları olarak mahalle sayısının 12'ye çıkmasını istemiyoruz. Belediyenin muhtarlık sayısını arttırmaktan gözettiği amaç, daha ziyade, siyasi sebep ve hesaplara dayanır görünmektedir. Çünkü bu yolla bazı tarafları muhtarlık gücüyle donatmak ve bazı gelir kaynaklarından yararlandırmak mümkün olmaktadır. Oysa, her mahalle kuruluşu devlete yeni külfetler getirmektedir." 

Mahallesinin bölünmesine karşı çıkan Yeni Mahalle Muhtarı Muharrem Demirdağ, "Trafo diye bilinen kesimde yeni bir mahalle oluşturulmak isteniyor. Bahçelievler Mahallesi'ni ayırdılar ve yine aynı şekilde mahallemizin Seyfettin Güneştan Caddesi'nin batı kesiminin tamamı Ulu Cami Mahallesi'ne alınmak isteniyor. Bu bölünmelerin Ulu Camii Mahallesi ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Seyfettin Güneştan Caddesi'nin batı kesiminde ve trafo civarında ikamet eden mahalle sakinlerimiz, tapu kayıtları ve nüfus kütükleri Yenimahalle üzerinde olup, mahallemizden ayrılmak istemediklerini imzalarıyla belgelendirmişlerdir. Yapılan bu işlem, muhtarlığımız ve mahalle sakinlerinin görüşü alınmadan gerçekleştirilmiş olup, devlete yeni külfetler getirmektedir. Alınan bu karar, mahalle sakinlerini mağdur ediyor. Mahalle oluşumundan sorumlu birimlerin muhtarlığımızla işbirliği yaparak, yeni mahalle sınırlarının tepkilere neden olmayacak şekilde yeniden belirlenip krokiyle şekillendirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?