23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Muhteşem veda...

Midyat Ağır Ceza Reisi Selget Giray'a görev süresinin dolması nedeniyle Matiat Oteli'nde bir veda gecesi düzenledi.

Mersin’in Tarsus ilçesi'ne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak tayin çıkan Selfet Giray, yaklaşık üç yıldır Midyat'ta görev yapıyordu. Tayin nedeniyle Midyat'taki Matiat Oteli'nde düzenlenen veda gecesine,  Giray'ın eşi Fulya Giray başta olmak üzere, Kaymakam Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, Başsavcı Bülent Bingöl, adliye personeli, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, Askerlik Şubesi Başkanı Salim Yıldırım, iş adamları ile çok sayıda seveni katıldı.

Akşam yemeğinin yenilmesinin ardından davetliler yöresel sanatçı Sinan Tosun’un seslendirdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendiler. Midyat kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğul, Başsavcı Bülent Bingöl ve diğer davetliler misket oynayıp, gecede yöresel oyunlar raks, delilo oynandı.


Oynanan oyunların ardından Başsavcı Bülent Bingöl bir konuşma yaptı. Bingöl konuşmasında, “Midyat halkını ve Midyat adliyesini unutmamasını diliyoruz çünkü bizler onu unutmayacağız. Tarsus’ta da Midyat adliyesinin bir temsilcisi olarak görev yapmasını istiyoruz. Onu aramızdan uğurlamaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Önceden odasına girdiğimde odasının sallandığını söylüyordum ama şimdi ise oda sallanmıyor bu da tabiî ki onun ağırlığıydı” dedi.

Mazbataları verildi

Görevlerindeki bilimsel güç ve yeteneklerine, hizmet ve meslekteki başarılarına önceki sınıflarında kazandıkları derecelerine göre emsalleri arasında yapılan değerlendirmede Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca kanaat birinci sınıfa ayrılmalarına karar verilmiş olup bunlara ilişkin mazbataları Kaymakam Mustafa Yılmaz tarafından mazbataları verildi.

Kaymakam Yılmaz, mazbatalarını verirken, Başsavcı ve Ağır Ceza Reisi'nin birinci sınıfa intikal etmelerden dolayı kendilerin kutlayarak, mazbatalarını takdim etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Daha sonra Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz Ağır Ceza Reisi Selfet Giray’a yaptığı hizmetlerden dolayı şilt verdi ve yeni görev yerinde hem ona hem de kendisine başarılar diledi.

Ağır Ceza Reisi Selfet Giray yaptığı konuşmada, “Gelirken, 'niye midyat’a gidiyorum ?' diye biraz üzülmüştüm ama şimdi, ayrıldığım için üzülüyorum. Üç yıl erken bitti. Bu zaman zarfından Adliye personeliyle iyi günler geçirdik ve güzel çalıştık. Midyat adliyesi de tarihi gibi artık dillerde dolaşıyor ve övgüyle söz ediliyor. Artık Midyat’ın fahri bir elçisi olduk ve bu güzelliklerini her gittiğimiz yerde anlatacağız” dedi.

Adliye personeli tarafından Giray'a, plaket ve Midyat gümüşünden yapılmış bir masa isimliği hediye edildi. Gecede ayrıca Giray tarafından, çalışmalarından ötürü adliye personelinin bir kısmına takdirname verildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 10:56:44
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?