16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Nailika İslamiyeti seçti

Midyat İçe Müftülüğüne başvurarak, Müslüman olmak isteyen Rus Çerkez asıllı Nailika Maisuradze (36) için, müftülükte bir tören düzenlendi. Burada kelime-i şahadet getiren Nailika resmen Müslüman oldu.

Bundan beş ay önce Midyat’a yerleşen Nailika evli ve 3 çocuk annesi. Süryani Ortodoks dinine mensup Nailika bundan yaklaşık bir yıl önce eşiyle dini nikâhını bozduğunu ve İslamiyet’i seçtiğini açıkladı.

Midyat İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle Müftü Abdurrahim İnanç’ın öncülüğünde Kelime-i Şahadet getiren Nailika resmen Müslüman oldu. Burada İslam’ın şartları ve imanın şartlarını Nailika’ya anlatan Müftü İnanç, İslam dinini öğrenmek ve yaşamak gerektiğini söyledi.

İnanç, Nailika'nın bundan önceki işlenen bütün günahlarının İslamiyet’i seçtikten sonra affedildiğini de vurgulayarak, Hz. Muhammed'in hayatından kısa bir özet sundu.

Nailika da, bundan yaklaşık iki yıl önce Müslüman komşularından etkilendiğini belirterek, "Komşularım Kur'an okurken çok etkilendim. Bu benim İslamiyet’i seçmeme neden oldu. İslamiyet çok güzel bir din, bunun için ben de bu dini seçtim" diyerek, en kısa zamanda Kuran’ı Kerimi okuyacağını ve namaz kılacağını söyledi.

Törende daha sonra, Vaiz Üzeyir Yavaş tarafından okunan Kuran-ı Kerim'in ardından, Nailika Arapça kelime-i şehadet getirerek dua etti.

İslamiyeti seçen Rus asıllı Nailika'ya Müftü inanç tarafından, 'Kuranı kerim', 'Dinimi Öğreniyorum' ve 'Peygamberimizi Tanıyalım' isimli kitaplar hediye edildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 14:35:39
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 17:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?