19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Nazan Balkırtan anneler için söyledi

Mardin'in Midyat ilçesinde Yardıma Muhtaç Çocukları ve Gençleri Koruma Topluma Kazandırma ve Meslek Edindirme Derneği (ÇOKOD) Kadın Kolları üyeleri maddi zorlukları içinde çocuklarına bakmaya çalışan Saadet İnci'yi, yılın annesi seçti. TRT Halk Müziği Sanatçısı Nazan Balkırtan türküleri ile anneleri hem hüzünlendirdi hem de sevindirdi. Birbirinden güzel türküler eşliğinde eğlenen anneler unutulmaz bir gün geçirdiler.

Anneler Günü'nde ihtiyaç sahibi annelerin yararına kadınlar matinesi düzenleyen ÇOKOD'un çay ziyafeti renkli görüntülere sahne oldu. ÇOKOD'un Matiat Oteli'nde düzenlediği çay partisine, Midyat Belediye Başkanı'nın eşi Nurşen Nasıroğlu, Garnizon Komutanın eşi Naciye Tavazar, Belediye Başkan yardımcısının eşi Müzeyyen Atalay, Emniyet Müdürü'nün eşi Aysel Tanrıverdi, Dernek Kadın Kolları Başkanı Fatoş Kutlu ve dernek üyelerinin yanı sıra TRT Radyosu Halk Müziği Sanatçısı Nazan Balkırtan ve davetliler katıldı.

ÇOKOD Kadın Kolları Başkanı Fatoş Kutlu, ''Bugün anneler günü, yani bizim günümüz'' diyerek, "Yüce Allah anneleri değerli bir varlık olarak yaratmış ve üstün bir dereceyle yüceltmiştir. Bundan dolayı biz anneler olarak yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Hz. Peygamberimiz, anneler hakkında şöyle buyurmaktadır; 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bundan da anlaşılıyor ki anneler üstün meziyet ve mukaddes bir varlık olarak yaratılmış ve saygın kılınmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Anneler Günü etkinliği verilen yemekli müzik eşliğinde devam etti. Anneler Günü münasebetiyla yardıma muhtaç anneler yararına düzenlenen çay partisinde konser veren TRT sanatçısı Nazan Balkırtan davetlileri coşturdu. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenen anneler daha sonra, maddi zorluklar içinde çocuklarına bakmaya çabalayan ve dernek tarafından yılın annesi seçilen Saadet İnci'yi çeşitli ödüller vererek kutladılar. Bazı annelerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlenirken hediye çekilişinin de yapıldığı program çeşitli etkinliklerle sürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?