25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

NİSA-DER bin kişiye aşure dağıttı

NİSA-DER BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSA-DER), bin kişiye aşure dağıttı.

Nisa-Der geleneksel olarak düzenlendiği aşure ikramını bu yıl da gerçekleştirdi. Dernek gönüllülerince evlerinden özenle pişirilen aşureler, özel kaplara konularak dernek binasına getirildi. Buradan da Midyat çarşısına götürülen aşureler, alışverişe gelenlere ve çarşı esnafına ikram edildi. Soğuk havada alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlar, dernek üyelerinin dağıttığı aşurelere büyük ilgi gösterdi.

Birlik, beraberlik vurgusunda bulunan Dernek Başkanı Avukat Muzaffer Yavuz, "Geleneksel hale getirdiğimiz aşure etkinliğimizi bu yılın Muharrem ayında da gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Aşurenin yapılışı gibi, farklılıklarımız zenginliklerimizdir" dedi.

Yapılan etkinliği takdir ettiklerini belirten Ulucami Mahalle Muhtarı Hüseyin Köz ise aşurenin oldukça leziz olduğunu belirtirken, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dileklerinde bulundu. Türk kültüründeki geleneklerin büyük bir bölümünün toplumsal dayanışma temalı olduğunu ifade eden Nisa-Der üyeleri de gelenekleri yaşatarak, dayanışma duygusunu daha da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

NİSA-DER BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
NİSA-DER BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 12:18:00
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 10:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?