19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Öğrenciler Ankara gezisinden döndü

Mardin'in Midyat ilçesinden Ankara gezisine katılan öğrenciler geziyi tamamlayarak ilçeye döndü.

Midyat Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu seyahate katılan öğrenciler Midyat'a döndü.

Özel bir otobüs ile Ankara'ya gönderilen başarılı 37 öğrenci geziden çok etkilendiklerini dile getirerek çok mutlu olduklarını söylediler. Geziden dönen öğrencileri karşılamaya gelen ve geziyi organize eden Garnizon Komutanı İhsan Tavazar, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, sağ salim gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Tavazar, ardından öğrencilere gezi boyunca gördükleri mekanlar ile ilgili görüşlerini sordu. Ankara'ya hayran kaldıklarını belirten öğrenciler, bugüne kadar Midyat dışına hiç çıkmadıklarını söylediler.

Öğrenciler, Ankara'da TBMM eski binası, TBMM, Anıtkabir, ODTÜ, Ankamall Alışveriş Merkezi, Metro ile şehir turu, hava müzesi, Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Tiyatrosu ve Atakule'yi gezdiler. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gezide, İMKB Midyat Lisesi Müdürü Faruk Tercan'ın yanı sıra, öğretmenler Selma Sapmaz, Gülsüm Zorlu ve Mehmetçik Dersanesi öğretmeleri ile subaylar görev aldı. Ankara Doğan Royal Otel'de ağırlanan öğrenciler ardından Midyat'a döndüler.

Refakatçi olarak geziye katılan edebiyat öğretmeni Zorlu, gezinin çok güzel olduğunu belirterek, "Bu gezide emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Biz ve öğrenciler için unutulmaz anlarla doluydu. Öğrencilerimiz geziden çok etkilendiler ve çok memnun kaldılar" dedi.

Asya Güler adlı öğrenci de, gezi boyunca en çok etkilendiği yerlerin Anıtkabir'de Atatürk'ün yaşamının anlatıldığı bölüm olduğunu söyledi. Güler, "Çok farklı bir duyguydu. Bu geziden çok etkilendim. İlk defa Ankara'ya gittim ve büyük bir şehir gördüm. Bu gezide emeği geçenlere çok çok teşekkür ederim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?