26
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Öğrenciler Ankara'dan döndü

MİDYATLI ÖĞRENCİLER ANKARA GEZİSİNDEN DÖNDÜ

Mardin'in Midyat ilçesinde İMKB Lisesi ve Mehmetçik Dershanesi öğrencilerine yönelik Ankara gezisi düzenlendi.

Midyat Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Midyat Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Ankara gezisine katılan İMKB Lisesi ve Mehmetçik Dershanesi öğrencileri, Ankara'da üniversiteleri, ilk TBMM binasını, Etnografya Müzesi'ni, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni, Atatürk Orman Çiftliği'ni, Hava Müzesi'ni, Ankamall Alışveriş Merkezi'ni ve Ata Kule'yi gezerek motivasyon depoladılar. İlçeye dönen 40 öğrenci, Garnizon Komutanı Albay İhsan Tavazar ve okul idarecileri tarafından İMKB Lisesi önünde alkışlarla

karşılandılar. Herkesin gidip Anakara'yı görmesini tavsiye eden öğrenciler, gezinin düzenlenmesine öncülük eden Garnizon Komutanı Tavazar'a hediye takdim ettiler. Gülcan Dilek adlı öğrenci, "Bizi tekrar getirmeyin dedik, aklımız hep oralarda kaldı. Doyamadan geldik. Çok güzeldi, çok eğlendik. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Nesrin Adam isimli öğrenci ise, "Çok güzeldi, emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Müzeye gittik, üniversiteleri gezdik" diye konuştu. Hayat Akpınar da, Anıtkabir'i, alışveriş merkezlerini gezdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencileri karşılayan Garnizon Komutanı İhsan Tavazar, öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sağ salim gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Tavazar, "Onlar bize ailelerin emanetti. Sağ salim dönmeleri için sürekli irtibat içerisindeydik. Gezi boyunca onlardan irtibatı kesmedik. Geziden mutlu dönmeleri bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.

Rehber öğretmen Ferah Uzundere ise, öğrencilere çok faydalı bir gezi olduğunu ifade ederek, "Midyat dışında bir yer görmek, hele bu yerin Ankara olması ve başkent olması gerçekten onları çok etkiledi. Öğrencilerimizin çoğu üniversiteye hazırlanıyor. ODTÜ gibi üniversiteleri görmek onlar için avantaj oldu. Öğrencileri motive etti. Bu tür gezilerin daha sık yapılması ve tekrarlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

MİDYATLI ÖĞRENCİLER ANKARA GEZİSİNDEN DÖNDÜ
MİDYATLI ÖĞRENCİLER ANKARA GEZİSİNDEN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:51:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 16:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?