15
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Öğrenciler oynadı, veliler alkışladı

Mardin'in Midyat ilçesinde, liseler ve ilköğretim okulları arasında halk oyunları yarışması düzenlendi. 

Kapalı Spor Salonu'nda yapılan yarışmada oyuncular, 12 dakikada en az 4 oyunla giysi, müzik, hareket, anlatım ve sunuş kategorilerinde birbirlerine üstünlük sağlamak için yarıştı. Jüri, ikinci ve üçüncülükleri paylaşan okulları kurayla belirlemek zorunda kaldı. 

Halk oyunları yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, veli ve öğrenciler yarışma boyunca okullarına alkışlarla destek verdi.
Yarışma sonucu Şenköy Çok Programlı Lisesi birinci, Kız Meslek Lisesi ikinci ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncü oldu. İlköğretim okulları kategorisinde ise Esentepe İlköğretim Okulu birinci, Çavuşlu İlköğretim Okulu ikinci ve Acırlı Fatih İlköğretim Okulu üçüncü oldu. 

Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mete, yarışmanın en büyük amacının Türk kültürünün önemli değerlerinin yaşatılması olduğunu söyleyerek, "Yarışmayı, Türk kültürünün en önemli değerlerinden olan folklorumuz ve halk oyunlarımızın yaşatılması
ve bölgedeki oyunların yaygınlaştırılması amacıyla düzenledik. Halk oyunlarında daha fazla başarıya ulaşmak için bu tür organizasyonların yapılmasında büyük önem vardır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 14:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULKADİR DEMİR IP: 85.96.209.xxx Tarih : 16.06.2007 22:32:46
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN YAPILAN FOLKLOR GÖSTERİLERİNİ TÜRK KÜLTÜRÜYLE NASIL BAĞDAŞLAŞTIRDIĞINA ŞAŞIYORUM.BE KARDEŞİM BARİ BURDA MİLLİYETÇILİK DUYGULARINIZLA HARAKET ETMEYIN.TOPLUM OLARAK BIZ BU KONUŞMALARDAN BIKTIK ARTIK...