23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Öğrenciler tarihi yerleri gezdi

Midyat Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Öğrenciler, Okul Müdiresi Hicran Sayıklan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gönüllüsü Ferhat Şentalar ve öğretmenleriyle birlikte yaptıkları gezide, Midyat'ın yanısıra Cizre'nin de tarihi ve turistik mekanlarını görme imkanına kavuştu.

Mardin'e bağlı çeşitli yerleşim birimlerinden ve Tunceli, Şırnak, Elazığ, Hakkari, Bingöl gibi çeşitli illerden gelerek Midyat’ta okuyan öğrencilere çevre ilçeleri ve illeri tanıtmak amacı ile Şırnak'a bağlı Cizre ilçesine bir gezi programı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Monis tarafından karşılanan grup, onurlarına verilen öğle yemeğini yedikten sonra tarihi yerleri görmek için yola koyuldular.

Cizre tarihiyle ilgili çok sayıda araştırması ve eserleri bulunan Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın tarafından şehirdeki tüm tarihi yerlere götürülen öğrenciler, doyurucu bilgiler edindiler.

İlk olarak Cizre Müzesi'ne giden grup, Yaşın'a çeşitli sorular yönelttiler. Grup, daha sonra Ulu Cami, Kırmızı Medrese, Mem-u Zin Kabristanı ve camisi ile Hz. Nuh Camisi'ni de gezdi.

Öğrenciler, geziden büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek, bu fırsatı kendilerine veren  herkese teşekkür ettiklerini açıkladılar.

Okul Müdiresi Hicran Sayıklan da Cizre'de gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını, ilçe kaymakamı, milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Daha sonra Midyat’a dönen ekibi, Matiat Turistik Tesisi sahibi Muhittin Ocak tarafından ağırlandı.

Öğrencilerin fikirleri 

Geziye katılanlardan 9. sınıf öğrencisi Dilaver Ataç, "Bu gezi benim çok hoşuma gitti. Cizre  halkının bizlere değer vermeleri ve bilmediğimiz tarihi yerler hakkında bilgi vermeleri nedeniyle mutlu oldum" dedi.

9. sınıf öğrencisi Medine Kaya da "Tarihi yerleri görmek ve bu yerler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak herkese nasip olmuyor. Bizler bu açıdan kendimizi şanslı buluyoruz. Cizre'nin tarihi çok eskilere dayanıyor. Hz. Nuh’un camisi başta olmak üzere, tüm tarihi mekanlardan çok etkilendiğimi belirtmek isterim" diye konuştu.

 

 

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 18:39:36
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 09:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gök IP: 212.175.112.xxx Tarih : 15.02.2008 09:30:47

bence normaldir her ay gezmeleri lazım müdür beye duyrulur