16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Öğrencilerden anlamlı sergi

Midyat Merkez Fahrettin Önen İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları resimleri tarihi Devlet Konukevi'nde sergiledi.

Serginin açılış törenine İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Şube Müdürü Şirin Avcı ilçe Emniyet Müdür Vekili Yılmaz Sarıcı katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Yılmaz, emeği geçen öğrencileri kutladı.

Resim öğretmeni Serap Bozdağ da "Sanat kokan bir günde bizimle birlikte olduğunuz için çok mutluyuz. Çalışmalarımıza birkaç kâğıt, birkaç boyayla başladık. Çocuklar, özlemlerini, umutlarını ya da hiç göremedikleri yerleri ve sahip olamadıkları şeyleri çizdiler. En önemlisi düşlerini ve gülüşlerini yansıttılar kâğıda. Sizlerin burada olması, bu düşleri ve bu gülüşleri besler, büyütür. Bu sergi, eğitimde dört duvarı aşma bilincinin 'Nasıl bir eğitim, nasıl bir gençlik istiyoruz?' sorularının da küçük bir yanıtıdır" dedi.

Serginin amacının, okulun kütüphanesine küçük bir kitaplık kazandırmak olduğunu ifade eden Bozdağ, "Alacağınız her bir resim, kitaplığımıza alınacak ölümsüz bir kitap olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Yılmaz, sergiye katkıda bulunan Büşra Aksoy, Mezbah Ay ve Suzan Kader’e çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan Yılmaz, sergiden üç adet resim satın aldı. 56 adet yağlı boya eserin bulunduğu sergi, yarın da açık kalacak.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 12:49:07
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 14:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?