22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Öğrencilere giyecek yardımı yapıldı

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde okula başlayan öğrencilere Midyat Kaymakamlığı tarafından giyecek yardımı yapıldı.

Giyecekler, Midyat merkez belde ve köydeki okullarda eğitim gören 181 ilköğretim okulu öğrencisine, İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri ve Şube Müdürü Süleyman İlge'nin de katıldığı törenle dağıtıldı.

Eğitime tekrar kazandırılan öğrencilere yardımcı olmak istediklerini belirten Yılmaz, "Onlara ayakkabı, forma, ceket ve pantolondan oluşan birer hediye haketi hazırladık" dedi. Okuldan alınan öğrencileri geri kazanmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Yılmaz, "Aslında bu çocukların sayıları fazla değil. Aileleri buradan göç eden çocuklar kayıtlardan silinmedikleri için okumayan çocuk sayısı çok görünüyor" diye konuştu. Öğrencilere eğitimlerine devam ettikleri için teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Okula başladığınız için bizleri çok sevindirdiniz. Okulunuza devam edin ve gelecekte bu ülkeyi yönetecek ve idare edecek pırıl pırıl birer birey olun. Yapmamız gereken öncelikli iş, okula devam etmek ve çok çalışmak. Hepiniz çok zeki çocuklarsınız. Tembel öğrenci yoktur. Yeter ki siz çalışın. Okulunuza hoş geldiniz. Hediyelerinizi güle güle giyinin."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri de, Kaymakam Yılmaz'a teşekkür ettiklerini ifade etti. Öğrencilerden Emine Güneş, "Maddi imkânsızlıklar yüzünden beşinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım. İki yıl uzak kaldıktan sonra kampanya çerçevesinde tekrar okuluma kavuştum. Okuluma devam etmemi sağlayan, başta Kaymakamımız olmak üzere diğer tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu yardıma çok ihtiyacım vardı. Bu giyecekleri verdikleri için de çok mutlu oldum. Teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 13:07:24
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 13:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?