23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Öğrencilere kıyafetleri teslim edildi

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde okula kazandırılan öğrenciler için hazırlanan kıyafetler, beldelere ve köylere götürülerek öğrencilere teslim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri ile bazı okul müdürlerinin de aralarınad bulunduğu ekip, Yolbaşı, Gelinkaya ve Çavuşlu beldeleri ile Budaklı Köyü ve Sivrice Köyü'nde okula kazandırılan kız öğrencilere kıyafetlerini verdi.

İleri, eğitime kazandırdıkları öğrencilerin mutluluğunu görünce çok sevindiğini belirterek, "Ailenin ilk öğretmeni olan kızlarımızın okuldan uzaklaştırılmaları doğru bir anlayış değildir. İlçe genelinde yaptığımız çalışmada, 246 kız öğrenciyi okulla yeniden buluşturduk. Kızlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yeter ki okusunlar, okumaya hevesli olsunlar. Öğrencilerin ailelerini de kutluyorum" dedi.


Sivrice Köyü İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Asiye Ağırman, iki yıl uzak kaldıktan sonra tekrar okula gönderilmesinin kendisi çok mutlu ettiğini söyledi. Ağırman, öğretmen olmak istediğini belirterek, "Aslında ailem beni okula göndermek istiyordu ama çevredeki vatandaşların sürekli babamı rahatsız ederek 'Niye kız çocuğunu okula gönderiyorsun?' demesi üzerine beni okuldan aldılar. Artık ben de okullu oldum. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 09:49:35
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 10:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?