18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Öğrencilere Motivasyon Semineri

Midyat Sur Dersanesi tarafından verilen "Motivasyon Semineri"ne çok sayıda öğrenci katıldı.
Sur Dersanesi'nin üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için düzenlediği seminerde, Sur Dersanesi'nde eğitim gören 400 öğrenci ile çevre köy ve beldelerdeki liselerde eğitim gören çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda verilen seminere konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Orhan Güven katıldı. Güven, "Şu anda kalan süre çok önemli. Bu süreyi iyi değerlendirmek lazım. Bu konuda öğrenciyle birlikte aileye de önemli bir görev düşüyor" dedi.

Öğrencinin sona yaklaştıkça artık çalışmayarak "Bu saatten sonra bir şey değişmez" dediğini ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Bu yanlış bir düşünce. Aileye bu dönemde çok büyük görevler düşüyor. Çocuğun moralini bozacak, sıkıntıya sokacak her türlü hareket ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Öğrenci sınavda kazanmak zorunda olmadığını bilmeli ve kazanamasa da dünyanın sonu olmadığını bilip ona göre hareket etmeli. 

Sur Dersanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Ekinci de öğrencilerin, sınav için kalan süreyi iyi değerlendirmesi için bu semineri düzenlediklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda da bu tür seminerler düzenlediklerini belirten Ekinci, "Onlardan olumlu sonuç almıştık" dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 10:51:14
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 11:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?