23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Öğretmen Evi yenilendi

Mardin Midyat ilçesi Öğretmen Evi yeni yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte faaliyete geçti. Yeni imajı ile öğretmen ve üyelerine hizmet vermeye başlayan Midyat Öğretmen Evi eski yıkık görümünden uzak modern bir görünüme kavuştu.

Giriş kapısının Midyat (katori) taşıyla işlendiği, kamelya, restoran, lokal ve yatakhanelerin yenilendiği öğretmen evinde, öğretmen ve üyelerin için her türlü konfor düşünülmüş durumda.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmuz İleri;“Göreve geldiğimiz günden beri ilk yaptığımız çalışmaların başında öğretmen evinin çehresini düzeltmek oldu. Öğretmen evini tepeden tırnağa kadar yenileyerek yeniden hizmete soktuk. Yapılan bu çalışmalar öğretmen ve üyelerimizin daha rahat olmaları için çalışıyoruz” dedi.

Öğretmen evi müdürlüğünü yürüten Ziyaaddin Doğan’ da yaklaşık 50 milyar liraya mal olduğunu belirterek, yapılan yenileme çalışmalarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de büyük katkısının olduğu belirterek, “Bu bölgede borcu olmayan tek öğretmen evi. Yenileyerek öğretmen ve üyelerimize bu konforu sunmaya çalıştık. Sekiz odalı, 19 yataklı, 1 mescit,1 restoran, 9 kamelya, 1 okuma salonu, restoran ve çay bahçesi ile yaklaşık 250 kişiye aynı anda hitap edebiliyoruz. Göreve geldiğimizden beri, öğretmen ve üyelerimizin rahatlı bir ortam sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Selahattin Erol - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 10:40:15
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 13:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meltem çerçigülr IP: 88.240.196.xxx Tarih : 22.02.2007 09:46:55
ben öğretmenimi arıyyorum öğretmenim mardin midyatta nerde öğretmenim NURAN ALTAN....