18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Öğretmenler İngilizce öğreniyor

Midyat Ali İhsan Kalmaz İlköğretim Okulu öğretmenleri, İngilizce öğrenmeye başladı. Okulda hafta sonları verilen kursa 44 öğretmen katılıyor. İngilizce öğretmeni Muradiye Ulu’nun verdiği kurstan, ilçede bulunan diğer öğretmenler de yararlanıyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen ve 100 saatlik kurs sonunda, öğretmenlere sertifika verileceği belirtildi. Okul Müdürü Yunus Erdem, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizin İngilizce kursuna yoğun ilgi göstermeleri mutluluk verici. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenler için hazırlamış olduğu ve gerekli projelerle desteklenerek gerçekleştireceği çalışmayı biz öne aldık ve çalışmalara İngilizce dilini öğrenerek başlattık. Daha sonra kurslar, farklı alanlarda da devam edecek" dedi.

Kursa katılan öğretmenlerden Alattin Seven de değişen dünyada dillere çok fazla gereksinim duyulduğunu belirterek, "İngilizce öğrenerek, buraya gelen turistlerle diyalog kurmak ve internetten daha fazla yararlanmak istiyorum. Bu nedenle, bu uygulamanın gerçekleştirilmesinden ve bu projeden faydalanmaktan son derece mutluluk duyuyorum" dedi.
9 Nisan’da başlayan İngilizce kursu, 12 Haziran 2005’e kadar devam edecek.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 20:37:12
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 09:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?