23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Öğretmenler teknolojiyi yakalıyor

Intel’in öğretmenlere yönelik geliştirdiği ve 31 ülkede uyguladığı Gelecek İçin Eğitim Kursu öğretmenlerimizi teknolojiyi nasıl kullanacakları konusunda eğitmeye devam ediliyor.
 
7-18 Şubat tarihleri arasında açılan 60 saatlik kursa Fatih İlköğretim Okulu, Fahrettin Önen İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okullarından 15 öğretmen katıldı. Öğretmenler, kurs süresi boyunca, 'çoklu zeka', milyonların tutkusu 'futbol' ve "iklim" konularını işleyerek, bunları Powerpoint sunusu, bülten, broşür, takvim, davetiye ve web sitesi çalışması yaparak bu çalışmaların geniş kitlelere ulaştırdılar.
 
Sertifika töreninde bir açıklama yapan Eğitici Formatör ve Kurs öğretmeni Abdurrahim Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce Mardin genelinde 36 ilköğretim okulunda bilgisayar laboratuvarı sınıfları kurulduğunu, öğretmenlere  ve öğrencilere verilen kurslarla “eğitimle teknolojiyi yakalamaya” çalıştıklarını belirtti. Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı ve Intel işbirliğiyle hazırlanan “Gelecek İçin Eğitim Programı” sayesinde eğitimle teknolojiyi yakalama döneminin kapandığını, bundan sonra “teknolojiyle eğitimi yakalama” döneminin başladığını söyledi.
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 16:35:33
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 15:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?