20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Öğretmenlerden anlamlı hizmet

Midyatlı öğrencilerin başarı durumunun düşük olması ve dershaneye gitme olanaklarının bulunmaması nedeniyle Fahrettin Önen İlköğretim Okulu’nun branş öğretmenleri harekete geçti. Öğretmenler, bu duruma "dur" demek için kolları sıvadı.
 
 Türkçe Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinin branş öğretmenleri, okul içinde ücretsiz bir kurs açarak hafta sonları eğitim vermeye başladı.
 
Cumartesi ve Pazar günleri 8 saat eğitim vermeye başlayan kursa, okuldaki fakir öğrencilerin yanı sıra, not ortalaması 4’ün üzerinde olan öğrenciler alındı. On dördü kız, 14’ü erkek olmak üzere toplam 28 öğrenciye eğitim verilen kursta, öğretmenler test, test kitabı, konu anlatımlı kitap ve deneme sınavlarına gereksinim duyduklarını belirtti.
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan okulun Rehber öğretmeni Hikmet Doğan, “Branş öğretmenlerimizin bu anlamlı ve örnek davranışlarını takdirle karşılıyorum. Hafta sonlarını feda ederek bu gençlerimize bir ışık olmak ve yarınlarına yön vermek için başlatmış oldukları bu eğitimi o yüzden çok anlamlı buluyorum. Eskiden iyi bir meslek sahibi olmak için iyi bir üniversitede eğitim görmek gerekiyordu. Şimdi ise iyi bir üniversitede okumak için iyi bir lisede okumak gerekiyor. Liselerin ÖSS sınavındaki başarılarına baktığımızda Fen Liselerinin %86, Anadolu Liselerinin %60, Süper Lise (Yabancı Dil Ağırlıklı) %28, Genel Liselerin ise %8 civarındadır. Bundan dolayı temel hedefimiz mümkün olduğu kadar öğrencilerimize LGS sınavında başarılarını arttırmak için yardımcı olmaktır” diye konuştu. 22.10.2004 tarihinde  başlayan kursun 22 Mayıs 2005 tarihine kadar sürmesi hedefleniyor.
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2004 Pazartesi 22:14:16
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 16:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?