18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Öğretmenlere müfredat semineri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle ilgili olarak, Midyat’taki Okul idarecileri ve öğretmenlere seminer veriliyor.

Önceki yıllarda öğretmenlerin memleketlerinde seminer yapma olanakları tanınırken bu yıl tamamen değişen İlköğretim programının tanıtımı amacıyla seminer çalışmaları artık mahalli olarak düzenleniyor.

Mardin İlköğretim Müfettişleri tarafından Midyat’ta verilen seminerler ilçede görev yapan 450 öğretmen ve idareciye veriliyor.

20–24 Haziran tarihleri arasında verilen eğitim merkezdeki üç okulda; Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu, Kocatepe İlköğretim Okulu ile Gazi Yatılı İlköğretim Bölge okulda eğitim veriliyor.

İlköğretim kurumları yönetmeliği gereği öğretmenler her yıl eğitim-öğretim yılının bittiği tarihten 1 Temmuz’a kadar ve 1 Eylül’den okulların açıldığı tarihe kadar seminer çalışmalarına katılıyorlar.

Seminerde katılımcılara eğitim-öğretim süresi içinde karşılaştıkları aksaklıkların giderilmesi ve yönetmelikte yapılan değişikliklerle bilgiler verilerek idareci ve öğretmen eğitim öğretim yılına hazırlanıyorlar.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 08:05:36
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 11:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?