18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Öğretmenlerin büyük özverisi

Fahrettin Önen İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri, 2004–2005 eğitim öğretim yılının başında açtıkları ücretsiz kurs ve yaptıkları deneme sınavlarıyla, LGS'ye hazırlanan öğrencilerinin başarısını artırmak için büyük çaba sarf ediyorlar.

2004 yılı Ekim ayında açılan LGS kursuna, başarılı öğrenciler arasından seçilen 30 kişi alınmıştı. Öğretmenlerin bu gayret ve fedakârlığını gören Özel Midyat Değişim Dersanesi ve Midyat Sur Dersanesi de 6'şar öğrenciyi ücretsiz veya cüzi bir ücret karşılığında alarak, bu anlamlı hizmete destek oldular.

2004 yılı Ekim ayından beri kesintisiz devam eden LGS hazırlık kursunda hafta sonları günde 6'şar saat olmak üzere, toplam 12 saat ders veriliyor. Öğretmenler bu dersler karşılığında herhangi bir ücret almayarak, örnek bir davranış sergiliyorlar.

Yapılan derslerden sonra konunun pekiştirilmesi amacıyla testler veriliyor ve kurulan LGS kitaplığından da öğrenciler istedikleri zaman kitap alabiliyorlar. Ayrıca öğrencilerin neyi, ne kadar öğrendiğini tespit etmek için belirli aralıklarla deneme sınavları yapılıyor.

Bu amaç doğrultusunda 30 Mart 2005 tarihinde 4-8’nci sınıf öğrencileri olarak 450 öğrenci, bir yayınevinin yaptığı deneme sınavına tabi tutuldular. Bu deneme sınavları sonunda öğrenciler hangi konuyu ne kadar öğrendiklerini anlıyor ve eksik bildikleri konuları tamamlama konusunda yönlendiriliyorlar.

En son 20 Nisan Çarşamba günü OKS deneme sınavının yapıldığı Fahrettin Önen İlköğretim Okulu'nda, LGS’ye hazırlık çalışmaları son hızla devam ediyor.

Kurstan hiçbir maddi karşılık beklemediklerini belirten matematik öğretmeni Selda Okmar, "Tek beklentimiz, okumak dışında başka alternatifi olmayan öğrencilere, gelecekleri için yollarını açmalarına yardım etmek" dedi. Okmar, öğrencilerin genel olarak matematik dersine karşı önyargılı olduklarını ve bu önyargıyı kırmak için çaba sarf ettiğini açıkladı.

Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Baran da 7 aydır canla başla çalışan velilere minnettar olduklarını belirterek "Okul yöneticilerine, matematik öğretmeni Selda Okmar’a, Türkçe öğretmenleri Fatma A. Yarba ve Derya Aktağ’a, tarih Öğretmeni Yılmaz Ölmez’e, coğrafya öğretmeni Ekrem Turgut’a, kimya öğretmeni Emin Karataş’a, biyoloji öğretmeni Ayşe Kemer’e, fizik öğretmeni Zekiye Büyüktaş’a ve rehber öğretmen Hikmet Doğan’a, çocuklarımız için yaptıkları fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 08:16:46
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 09:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?