23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Onların sadece 'minder'i var

Mardin ilini temsil eden güreşçiler Midyat’ta döndü. 16–17–18 Mayıs 2005 tarihleri arasında Kastamonu’da yapılan 14–15 yaş Serbest Güreş Doğu İlleri Grup Seçmeleri'nde, Mardin ilini, Midyatlı 4 sporcu temsil etti.

İlk sekize giren iki sporcu 2–3 Temmuz 2005 tarihinde Bursa’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri'ne katılmaya hak kazandılar.

Mardin tarihinde ilk defa güreş dalında bu denli başarı sağlandığı belirtilirken, bu spora gereken ilginin de yeterince sağlanmadığı ifade ediliyor.

EN CENTİLMEN ANTRENÖR DE MİDYAT’TAN

Müsabakalarda Midyat'ı gururlandıran bir başka haber de, başarılı sporcuların antrenörü İsmail Yiğit’tin, en centilmen antrenör seçilmesi idi.

Antrenör İsmail Yiğit yaptığı açıklamada, “Şampiyonaya kayılan illerden gelen sporcular güreş eğitim merkezlerinden geldiler. Bunlar her türlü imkâna sahipler. Biz şu 'minder' hariç, hiçbir imkâna sahip değiliz. Mardin'i temsil etmemize rağmen gerekli desteyi göremiyoruz. Gerekli destek verildiği takdirde Midyat’tan şampiyonlar ve kaliteli sporcular yetişeceğine inanıyorum” dedi.

Yarışmalarda; Mardin'i 38 kiloda Mehmet Gül, 48 kiloda İdris Aslan, 53 kiloda Emrullah Aslan ve 73 kiloda Sultan Acar temsil etti. Sporculardan 48 kiloda İdris Aslan ve 73 kiloda Sultan Acar, Bursa’da yapılacak olan Şampiyonaya katılarak, Türkiye Şampiyonası ve Mili Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Selahattin Erol- Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 23:50:02
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 19:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?