23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Ortaca Köyü'nün çehresi değişti

Mardin Valiliği ve 7. Kolordu Komutanlığı'nın işbirliğinde düzenlenen "Köye Destek" uygulaması kapsamında Ortaca Köyü'nde yardım ve tadilat çalışmaları yapıldı.

Köyde yapılan çalışmalar nedeniyle düzenlenen törene, Mardin Vali Yardımcısı Ali Candan, 70. Mknz. P. Tugay Komutanı Tuğgeneral Selahattin Kısacık, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Fethi Oruç ve Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Albay Kudret Erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Ortaca Köyü Muhtarı Cazım Aslan, çalışmalar kapsamında köyün okulu, öğretmen lojmanı ve sağlık ocağının onarıldığını belirtti. Köyün çehresinin değiştiğini belirten Aslan, emeği geçen herkese teşekkür etti. 70. Mknz. P. Tugay Komutanı Selahattin Kısacık da "Bunları korumak sizlerin görevidir. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız" dedi.

Törende Midyat Esentepe İlköğretim Okulu Folklor ekibi, yöreye özgü oyunlarını sergiledi. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından Atatürk büstünün açılışı yapıldı.

Köyde yapılan çalışmalar şöyle:

İlköğretim okulu ve sağlık ocağının tadilatı yapıldı. Köy halkı ve öğrenciler sağlık taramasından geçirildi ve ilaç yardımında bulunuldu. Köy halkı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve çiftçilik konularında bilgilendirildi. Valilik tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve yiyecek yardımı; öğrencilere kırtasiye, giyecek ve defter yardımı yapıldı. Köy hizmetleri tarafından yol bakım ve ıslah çalışması yapıldı. Okul ve sağlık ocağının zemini düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula sıra, masa, sandalye, dolap ve diğer eğitim yardımcı malzemeleri verildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:44:28
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 10:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali aslan IP: 88.247.98.xxx Tarih : 29.06.2008 13:55:01

ben ortacalı olarak bunu kınıyorum oradakı dogal guzelıkler bence bır şah eser o ortacanın cehresının degısılmesı halinde ben alamanyada oturuyorum avrupa anayasa mahkemesıne başvurucam