16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Oyuncak patlayıcı dehşeti!

Midyat’ta çocukların oynadığı ateşli patlayıcılar, eve dönmekte olan çocuğu sakat bırakıyordu. Sabah kahvaltı için ekmek almaya çıkan Faruk Çelik (11) adlı ilköğretim okulu öğrencisi, eve dönerken çocukların oynadığı ateşli patlayıcıların hedefi oldu.

Yoldan geçmekte olan Faruk elinde tuttuğu ekmekle kolu arasına gelen patlayıcıyı eli ile uzaklaştırmaya çalışırken, elinde patladı.

Faruk Çelik adlı çocuk” Eve dönerken torpil ile oynayan çocuklar oynadığı sırada koluma isabet etti. Elimle tutup atmak istediğim sırada elimde patladı. Acı içerisinde ağlayarak eve gittim. O arada oynayan çocuklar beni bu durumda görünce kaçtılar” dedi.

Eli, yüzü yara bere içinde kalan çocuk, ailesinin ilk müdahalesi ile kurtuldu. Babası Zeyni Çelik(44) çocuğunun bu duruma getiren insanlardan davacı olmak istediğini, ancak çocukların ailelerini tanımadığından dolayı bir şey yapamadığını belirti. Zeyni Çelik “Çocuklara gelişi güzel ve her yerde satılan bu, patlayıcıların yasaklanmasını istiyorum. Çocuğuma daha büyük zarar verseydi acaba kim hesap verecekti. Bu gün benim çocuğuma yarın başkasına daha büyük felaketler yaşatabilir “dedi.

Gelişi güzel her yerde satılan bu tür patlayıcılar yaralama, yangın ve olası facialara yola açabilir. Uzmanlar bu konuda halkı uyarmasına rağmen, yeterli önlem alamıyorlar.

Selahattin Erol - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 11:41:35
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 15:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah burak yavuz IP: 85.102.200.xxx Tarih : 13.09.2005 13:11:15
Çocuğun babasına aynen katılıyorum.Biz de küçükken devamlı bu patlayıcılardan alırdık .Her köşe başında satılıyor çünkü.Ama bunların yasaklanması lazım.Görevliler lütfen gerekeni yapsınlar.