24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Polis 101 çocuğu giydirdi

POLİSLER ÖĞRENCİLERİ TEPEDEN TIRNAĞA GİYDİRDİ

Mardin'in Midyat ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da 101 ihtiyaç sahibi öğrenci emniyet personeli tarafından giydirildi.

Türk Polis Teşkilatının her kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Midyat Emniyet Müdürlüğü personeli ve esnaf ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet alınıyor.

Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 4 Nisan'da başlayan ve 10 Nisan'a kadar sürecek olan Polis Haftası Midyat Emniyet Müdürlüğü tarafından da farklı etkinliklerle zenginleştiriliyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak futbol turnuvası düzenledi. Ardından çeşitli okullarda bir dizi

konferans verildi. İlçe Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Emniyet Müdür yardımcısı Ali Fuat Yazlak, Emniyet Amirleri Metin Esen, Cengiz Sarar ve Başkomiser Selim Çalık esnaf ziyaretinde bulundu.

Emniyet Müdürü Tanriverdi, kimsesiz vatandaşlara gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Polis Haftası etkinliklerimiz kapsamında yaptığımız en önemli faaliyetlerimizden birisi de fakir ve yardıma muhtaç öğrencilerimize çeşitli kıyafetler almaktır. Kimsesiz vatandaşlarımıza gereken özenin gösterilmesi gerekiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli amirinden memuruna kadar tüm görevlilerin Polis Haftası'nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Etkinlikler çerçevesinde Tanrıverdi ve beraberindeki heyet, ilçede maddi durumu düşük öğrencileri tespit ederek, onlar için kıyafet aldı. Çeşitli hediyelerin verildiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, polis amcalarına teşekkür etti. Öğrencileri giydiren polisler için öğretmen M. Veysi Durmaz, "Polisimize her zaman sonsuz bir güven ve minnet duymaktayız. Onlar, bizlerin can ve mal güvenliği için canlarını hiçe sayarak zor şartlarda görev yapıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ayrıca öğrencilerimiz için yaptıkları bu yardımlardan dolayı da öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Polis Teşkilatının 165. yıldönümü nedeni ile gerçekleştirilmiş olan bu etkinlikten dolayı polis teşkilatını tebrik ediyoruz. Çok memnun olduk. Yardıma muhtaç öğrencilere yönelik yapılan bu tür çalışmaların ilçemizde devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Polis tarafından giydirilen Abdurrahim Temiz adlı öğrenci de, "İlk kez bu kadar mutlu oluyorum. İlk kez birileri bana hediye alıyor. Öğretmenlerimiz bizi bir yerlere götüreceklerdi, dediler size yardım yapacaklar, sandım ki bize öğretmenler bize alacak polis ağabeyler alınca onun için çok mutluyum" dedi ve büyünce polis olacağını sözlerine ekledi.

Emniyet Amiri Metin Esen de, "Yarınların polislerine şimdiden bir şeyler yapabilmek bizim için mutluluk vericidir. Onlar bizim yarınlarımız. İnanıyorum ki güzel bir nesil bizleri bekliyor" dedi.

Polis memuru Ali Banazılı da, "Koruyucu aile sistemi oturtulursa polis olsun, kurumlarda çalışan şahıslar olsun bir aileye sahip çıkılırsa hem fakirlik kalkar hem de dostluk gelişir. Böyle şeylerin yapılması güzel olur. Elimizdeki imkanlar bu kadar" ifadelerini kullandı.

Bazı öğrenciler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayan polisler de çocukları özenle giydirdi.

POLİSLER ÖĞRENCİLERİ TEPEDEN TIRNAĞA GİYDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 17:15:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 00:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?