1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Polis eşleri sergi açtı

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis eşlerinin hazırladığı Ahşap Boyama sergisi büyük beğeni topladı.
Polis eşleri, Halk Eğitimi Merkezi'nde aldıkları kursun ardından, ahşap eserlerini sergilediler.
Sergide, taş işleme atölyesinde erkek kursiyerlerin yaptıkları eserler de yer aldı.
 
Sergiyi Mardin Valisi M. Temil Koçaklar’ın eşi Sabahat Kocaklar, Tugay Komutanı Selahattin Kısacık’ın eşi Şennur Kısacık, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz’ın eşi Gül Eser Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, eşleri Ayşe Tiyek de gezdi.
 
Yapılan ürünlerden çok etkilendiğini belirten Koçaklar, bu tür kursların yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Bütün kursiyeri tek tek kutlayan Koçaklar, bir kursiyerin yapmış olduğu çeyiz sandığını satın aldı. Koçaklar, sandığın Midyat Mardin hatırası olduğunu açıklayarak, "Bunun içinde Midyat ve Mardin’in hazinesini saklayacağım" dedi.
 
Kursu başarı ile tamamlayan 21 kursiyere sertifikaları verilirken, kurs öğretmeni Figen Yeşilova'ya da plaket sunuldu.
 
İlçe Emniyet Müdürü Musa Tiyek'in eşi Ayşe Tiyekin'in girişimleri ile açılan ve üç ay süren kursa 21 polis eşi katıldı. Kursu veren İstiklal İlköğretim Okulu resim öğretmeni Figen Yeşilova, kısa  sürede kursiyerlerin büyük başarı gösterdiğini belirtti. Yeşilova, "Kursiyerlerimiz kısa bir sürede ahşap boyama sanatının püf noktalarını öğrendiler. Bugün sergilenen ürünler kısa bir çalışmadan sonra ortaya çıktı. İleride daha çok çalışarak, daha güzel ürünler ortaya çıkaracaklardır. Eeğimin karşılığını görünce çok sevindim. Gerçekten çok güzel ürünler yaptılar" diye konuştu.
 
Kursa devam eden polis eşleri de kursun açılmasında yardımcı olan Ayşe Tiyek ve kurs öğretmenleri Figen Yeşilova'ya teşekkür ederek, "Eşlerimiz görevdeyken evde sıkılıyorduk.
Ahşap boyamak bizim için çok güzel bir hobi oldu. Artık vaktimizi daha iyi geçireceğimiz gibi
bu işten para da kazanabileceğiz" dediler.
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 15:16:18
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?