18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Polis Teşkilatı, 160. yılını kutladı

Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıldönümü nedeniyle Midyat’ta bir dizi etkinlik yapıldı. İlk olarak sabah saat 10.00 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'nün araçları ile vatandaşların araçlarının bulunduğu, Türk bayraklarının asılı olduğu uzun bir araç konvoyu şehirde tur atarak korna çaldılar.
 
Daha sonra programa saat 16.00’da Matiat Dinlenme Tesisleri'nde devam edildi. Burada günün anısına bir resepsiyon verildi.
 
Resepsiyona İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı, Kudret Erkan, İlçe Emniyet Müdürü Şehmus İleri, İlçe emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, okul Müdürleri, Kaymakam Özel Kalem Müdürü M. İsa Kurnaz, daire amirleri, sivil toplum kuruluş örgütleri, parti temsilcileri, Süryani vatandaşlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Günün anısına lise ve ilköğretim okulları öğrencileri arasında yapılan şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
 
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Midyat Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle açılan ahşap boyama kursunda, yapılan ürünler sergilendi. Eğitim gören 19 bayan kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle açılan taş işleme kursunda yapılan şekerlik, şamdanlık, küllük ve diğer ürünler sergilendi.
 
Çeşitli tarihlerde Emniyet Müdürlüğü'ne hizmetlerde bulunan Midyatlı bazı işadamlarına plaket verildi.
 
Taş işleme kursu ile ahşap boyama kursunda yapılan ürünlerin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.
 
Açılışta bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, polisimizin 160. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Yılmaz, "Bizim huzur ve güven içinde yaşamamız için çalışıyorlar ve gerektiğinde şehit olmasını da biliyorlar. Bu tür günlerin güzelliği, birlikte kaynaşmamızı sağlıyor" dedi. Huzurun, sadece polis ve jandarmayla sağlanamayacağını kaydeden Yılmaz, "Vatandaşların birlik ve beraberliği ve yardımları sayesinde Emniyet güçleri en iyi şekilde görev yapmaktadır. Midyat halkının polise, jandarmaya ve silahlı kuvvetlerine kamu kurum kuruluşlarına gösterdiği yakın ilgi ve alaka, bizleri son derece mutlu ediyor" diye konuştu. Öte yandan resepsiyonda en çok ilgiyi polis kıyafetli küçük çocuklar gördü.
 
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 22:21:08
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 18:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?