18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

PTT merkezlerinin Bilgisayarlı otomasyon sistemine geçişleri

Yaklaşık dört yıldan beri yurt genelinde PTT merkezlerinin Bilgisayarlı otomasyon sistemine geçişleri yapılırken be sistem 01 Ocak 2005 itibariyle Midyat Merkez PTT’sinde de faaliyete geçti.

PTT merkezlerinin arasında kurulan bilgisayar ağı sayesinde işlemler daha hızlı ve daha rahat görülebileceği açıklandı.

Midyatlı vatandaşların çoğunun bu sistemden habersiz olmaları PTT çalışanlarını ve yönetimini sıkıntıya sokuyor.

Daha önceki hizmetlere ilaveten otomasyon sitemine geçişle beraber tüm kredi kartları borçları, Türk telekom faturaları, tüm cep telefonu faturaları, elektrik faturaları, su faturaları ile Kablo TV ve Digitürk faturaları tahsilatı yapılabileceği bildirildi.

Bu hizmetlerin yanı sıra daha önceleri banka kuyruklarında maaşlarını almayı bekleyen Emekli Sandığı ve SSK emeklileri müracaatları halinde bundan böyle maaşlarını PTT merkezlerinin tüm müdürlüklerinden alabilecekleri bildirildi.

Ayrıca yurt içi döviz havale işlemi, Efektif alış işlemi, Posta çeki hesabı açma halinde hesabınıza para yatırma veya başka bir hesaba para aktarma halinde bu işlemlerin ücretsiz yapılacağı, posta çeki hesabı olmayanlarında para havale işlemlerinin 75 kr. Yani 750 bin liraya yapılabileceği belirtilirken bu işlemlerin yurt genelindeki tüm On-line sistemine geçen PTT merkezlerinden yapılabileceği söylendi.

Bu siteminin getirdiği olanaklarından habersiz olan esnaf ve halka Midyat PTT Merkezi Müdürü Yunus Gültekin, bunları halka anlatarak vatandaşların bilinçlendirilmelerini sağlıyor. Midyat’ta esnafı tek tek dolaşan Müdür Gültekin, sürekli havale işlemleri yapan esnafların otomasyon sistemiyle ilgili bilgiler veriyor

Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 10:47:07
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?