17
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Şartlı nakil yardımları devam edecek

Dünya Bankası'nın desteği ile düzenlenen ’Sosyal Riski Azaltma Projesi’ kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarına yardımlar devam edecek. Ocak 2005'te, yeni başvurular yapılacak.  
 
Ocak 2005’te yeni kayıtların kabul edileceği bildirildi. SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI kayıtları olanların başvurmamaları istenirken, yapılacak olan başvuruların da iptal edileceği açıklandı. Öte yandan yeni başvuru yapacak olanların Kimlik Fotokopisi, Aile Kayıt Örneği, İkametgah İlmuhaberi, okula giden öğrenciler için Öğrenci Belgesi, Yeşil Kartı olanların Yeşil Kart fotokopileri ve SYDV tarafından okullara teslim edilecek formun eksiksiz doldurulması gerektiği belirtilirken, yanlış beyanda bulunanların müracaatlarının geçersiz sayılacağı vurgulandı.
 
Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, 'Sosyal Riski Azaltma Projesi' kapsamında, halen bin 114 aileye maddi, 2 bin 48 çocuğa eğitim ve bin 97 çocuğa sağlık yardımı yapılıyor.
 
Dünya Bankası'nın desteklediği, Sosyal Riski Azaltma Projesi'nde yer alan şartlı nakit yardımı, çocuklarını okula gönderemeyen veya düzenli sağlık kontrollerini yapamayan ailelere veriliyor.
Yardımın aynı aileden birden fazla çocuk için verilebileceği bildirilirken, yardımın eğitimdeki zorunlu ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.
 
Şartlı nakit yardımı, çocukların okula devamı ve 0-6 yaş arası çocukların sağlık kontrolleri ile aşılarının düzenli olarak yapılması şartına bağlı olarak devam ediyor. Bu kapsamda, her ay toplam 86 milyar lira ödeme yapılıyor. Ödemeler, aileler adına açılan hesaplara aktarılıyor.
 
Halis İş
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 08:40:27
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 18:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?