24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Şartlı nakit yardımları başladı

Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Dünya Bankası'nın desteğiyle muhtaç durumdaki ailelere yardım yapıyor.

"Sosyal Riski Azaltma Projesi" kapsamında, 2 bin 214 aileden toplam 6 bin 867 çocuğa eğitim veya sağlık yardımı yapılıyor. Aylık yardımlar toplam 505 milyar lirayı buluyor.

Dünya Bankası’nın desteklediği, Sosyal Riski Azaltma Projesi’nde yer alan şartlı nakit yardımı, Midyat Ziraat Bankası'ndan dağıtılmaya başlandı.

Şartlı nakit yardımının çocuklarını okula gönderemeyen veya düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan ailelere sağlandığı bildirildi. Yardımın aynı aileden birden fazla çocuk için verilebildiği ifade edildi.

Ailelerin kendilerine olan güvenlerini geliştirmek amacıyla, nakit yardımın annelere verildiği, eğitim yardımının 9 ay, sağlık yardımının da 12 ay boyunca sürdüğü belirtildi.

Eğitim yardımları ailedeki birinci çocuk için ayda 16 milyon 500 bin lira, ikinci çocuk için 15 milyon lira, üçüncü çocuk için 13 milyon lira olarak yapılıyor.

Şartlı nakit yardımı, çocukların okula devamı ve 0-6 yaş arası çocukların sağlık kontrolleri ile aşılarının düzenli olarak yapılması şartına bağlı olarak devam ediyor.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 14:33:49
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 18:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?