18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Satrançta başarı için ter döktüler

Satranç Federasyonu'na bağlı Mardin Satranç İl Temsilciliği ile Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen satranç turnuvasına Midyatlılar büyük ilgi gösterdi.

Kocatepe İlköğretim Okulu ile işbirliği halinde organize edilen turnuvaya Midyat merkez, belde ve köylerden vatandaşlar ile çevre ilçelerden gelen vatandaşların yanısıra, daha önce il birincisi olan sporcular da katıldı.

Sabah saat 09.00’da başlayan turnuva, akşam saat 20.00’ye kadar sürdü. "Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler" olmak üzere dört kategoride yapılan turnuvaya toplam 145 sporcu katıldı. 

İlk kez böyle büyük bir organizasyona evsahipliği yapan Midyat’ta, vatandaşlar karşılaşmalara büyük ilgi gösterdi. Salonu dolduran vatandaşlar, sporcuların hareketlerini takip etti.

Mardin Satranç İl temsilcisi Ercan Akbaş yaptığı açıklamada, amaçlarının bu bölgede satrancı sevdirmek ve teşvik etmek olduğunu dile getirerek, "Gençlerimizin çoğu hala satranç oynamasını bilmiyor. Bütün gençlerimizin bunu öğrenmesi gerekiyor. Satrancı yaygınlaştırmak için yarışmalar düzenliyoruz" dedi.

Turnuvanın büyük ilgi gördüğüne işaret eden Akbaş, "Artık vatandaşlar satranca ilgi gösteriyorlar. Zamanla ilginin artmasını bekliyoruz. Turnuvada çok kaliteli yarışmacılar olduğunu görüyoruz. Onları Mardin’deki ikinci ligde mücadele eden Telkari Takımı için alıyoruz" diye konuştu.

Turnuvada büyüklerde birinciliği Seyfettin Aksoy, ikinciliği Ekrem Kılıç, üçüncülüğü de Tekin Oruç kazandı. Gençlerde, 1. Aydın Baykara, 2. Muharrem Çetin, 3. M. Salih Ataç, Yıldızlar da 1. Hamdullah Çetin, 2. Mehmet Nur Kahraman, 3. Şirin Karadağ oldu. Miniklerde ise birinciliği Fatih Aydın, ikinciliği Hüseyin Bilgiç, üçüncülüğü de Sıdık Çelik aldı.

19 Mayıs’ta yapılacak olan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında düzenlenecek bir törende, turnuvada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Birinciler tam, ikinciler yarım, üçüncüler de çeyrek cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.


Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 09:26:39
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?