22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

'Sayın Öcalan' ile dolu kınama

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, DTP’nin yıldönümünde Halepçe katliamını kınamak için yaptığı basın açıklamasında sık sık ‘Sayın Öcalan’ sloganları atıldı. DTP üyesi Sultan Uğraş da yaptığı konuşmada teröristbaşı Abdullah Öcalan’a ‘sayın’ diye hitap etti.

Irak’ta Saddam Hüseyin döneminde 5 bin kişinin Halepçe’de kimyasal silah kullanılarak öldürülmesi Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde DTP öncülüğünde kınandı. DTP İlçe teşkilatında basın açıklaması yapan DTP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Uğraş, katliamın Kürt halkını derinden sarstığını belirterek, “Katliam Kürt halkının insanlık tarihine kara bir gün olarak geçmiştir” dedi.

Kürt halkına yapılan zulümler, işkenceler ve baskıların bununla sınırlı kalmayıp günümüze kadar geldiğini söyleyen Uğraş, “Kürt halkının üzerinden çıkarsal beklentileri olan emperyalist güçler Türkiye’de ve Ortadoğu’da yeni bir katliam ve savaş başlatmak için 3.5 milyon insan tarafından siyasi irade olarak kabul edilen ‘Sayın Abdullah Öcalan’ uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edilmiştir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ellerinde Halepçe katliamı gösteren fotoğraflarla yürüyen bir grup sık sık, ‘Sayın Öcalan’ sloganları attı. Polisin sıkı güvenlik önlemleri alıp müdahale etmediği grup daha sonra dağıldı. 

Hurriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 17:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa can IP: 81.213.238.xxx Tarih : 18.03.2007 16:17:44
bu haberin midyatla ne alakası olduguna bir türü anlam veremedim haberin içeriği nusaybin olarak geciyor okudugum kadarıyla