23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Şiirseverler unutulmaz bir gece yaşadı

Eğitim Bir-Sen Midyat temsilciliği tarafından şiir yarışması düzenlendi. Eğitim Bir-Sen temsilciliğinin geleneksel hale dönüştürdüğü yarışmaya, şiire gönül vermiş vatandaşlar
yoğun ilgi gösterdi. 
 
Halka açık olan şiir yarışmasına her yaştan vatandaşlar katıldı. Kimi yarışmacılar kendi şiirleriyle, kimileri de ünlü şairlerin eserleriyle şiir gecesinde boy gösterdiler.
 
75 yarışmacının katıldığı yarışmada genç kızların yarışmaya yoğun ilgi göstermeleri Midyatlı şiir sevenler tarafından olumlu bir gelişme olarak açıklandı.
 
Salondaki dinleyicilerden bazıları şiirlerin etkisiyle kendilerinden geçip göz yaşı dökerken, bazıları da şiirin havasına kapılıp bazen hüzünlenip bazen de duygulanarak derin düşünceler içine daldı.
 
Konuk sanatçı olarak gelen Riyad Tezcan ile şair Ahmet Hüsrev, okudukları şarkı ve şiirlerle dinleyenlere keyifli anlar yaşattılar. Şiir yarışmasında Bilal Kahraman birinci, Elif Yeşilyurt ikinci, Abdulhakim Yıldız da üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Program sonrasında bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği başkanı Hüseyin Akman, “şiir edebiyatın zor alanlarından birisidir. Herkesin duyguları ve herkesin hissiyatları var ama bunları etkili bir şekilde ifade edemiyorlar. Yarışmaya katılan genç arkadaşlarımızın yüreklerimizden kopup gelen, heppimizin duygularını kendi hissiyatlarıyla ifade ederek bizleri şiir zevkinin doruklarına ulaştıracaklarından hiçbir şüphem yok” dedi.
Halis İş
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 09:06:38
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 13:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?