18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

ŞNT'de rekor yardım

Mardin’in Midyat İlçesi Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, son bir yıl içerisinde 2913 aileye ulaşarak yardım sağladı.

Edinilen Bilgiye göre; Sosyal Riski Azaltma Projesi’nin ŞNT, kapsamında, yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula kaydettiremeyen, gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan, okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelerin, ya da düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan anne adaylarına yardım eli uzatıldı.

Türkiye’de düzenli bir nakit sosyal yardım sistemin yerleştirilmesi açısından bir ilk olan proje kapsamında, Midyat Kaymakamlığı (SYDV) tarafından öğrenim için 5433 kişiye, sağlık kapsamında da, 3321 kişiye ulaşılarak 506 milyar 105 milyon lira nakit para yardımında bulunuldu.

Eğitim yardımı alan aileler yaş, cinsiyet ve okuduğu sınıfa göre her ay 15 milyon ile35 milyon arası yardım alırken, 0–6 yaş gurubu çocukların sağlıklı beslenmeleri için, iki ayda bir30 milyon lira nakit para yardımı aldığı belirlendi.

Şartlı Nakit Transferi, temel sağlık ve eğitim hizmetlerine tam olarak erişmelerini teşvik etmek için nüfusun en yoksul yüzde 6’lık kesimini hedef alan temel bir sosyal güvenlik ağından faydalanan aileler sağlık ve eğitim giderlerinin bir kısmı karşılandı.

Selahattin Erol/ Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 22:44:16
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?